Grimstad Adressetidende

Tror ikke det beste er å tie still

- Karl Meidel Johansen

«Nicolai Svendsen tror at det beste jeg kan gjøre i denne situasjone­n er å tie still. Det tror ikke jeg», skriver Karl Meidel Johansen i dette innlegget.

Lesernes mening: Gode råd skal en høre på. Jeg traff Nicolai Svendsen i byen her om dagen og benyttet anledninge­n til å hilse på ham. Stor, kraftig kar med godt handtrykk, men med et litt reservert smil. Jeg var lit usikker på hva han egentlig mente i helsekjøps­aken. Han hadde skrevet i Adressa at jeg måtte gi meg med å skrive – det var nok nå. Jeg håpte å komme litt inn på ham. Forstå hva han sto for. Hvorfor ville han at jeg skulle slutte å skrive? Var han uenig i noe av det jeg skrev? Hvilke innlegg var han provosert over?

Men nei, det ville han ikke snakke om og henviste i stedet til det han hadde skrevet, og da var jeg jo like langt. Så gjentar han i Adressa dagen etter at jeg skriver for ofte/mye, men sier enda en gang ingenting om innholdet i innleggene mine. Om synspunkte­ne mine?

Grunnen til at jeg, og mange andre, skriver (for mye) er ganske enkelt at kritikken ikke når frem. Ledelsen i rådhuset holder samme kurs og kommunesty­ret makter ikke å overbevise ledelsen om at kursen er feil. At en eldre dekksgutt tar motet til seg og påpeker (gang etter gang) at så vel kurs som fart er feil, hjelper ingen ting, men ifølge Nicolai, Svendsen ville det ha hjulpet om jeg tidde.

Jeg har sagt ifra mange ganger, Nicolai Svendsen har rett i det, men innvending­ene mine bare preller av.

Kommunen går med samme kurs og høye fart og dunker stadig bort i noe – tre varslere er kastet over bord, en gruppe elever er mobbet fra skolen sin, budsjettet blir overskrede­t.

Ordfører skryter likevel av hvor fint vi har det, tradisjone­n med å plassere folk i stillinger uten utlysing oppretthol­des, noe fagforenin­gen, som sedvanlig, forholder seg taus til. Midler til de svakeste blir redusert, ordføreren bryter vedtatte prosedyrer,

Byhaven er blitt langt dyrere enn avtalt – mange, ikke bare meg, påpeker og klager, men ordføreren endrer verken fart eller kurs.

Jeg er usikker på hvordan Nicolai Svendsen mener et lokalt demokrati skal fungere. Mener han at vi skal akseptere at et flertall i kommunesty­ret fatter uforståeli­ge avgjørelse­r uten å begrunne valgene sine? Skal vi godta at det de bestemmer, alltid er det beste for kommunen og innbyggern­e, når vi er overbevist­e om at det de gjør er galt?

Er det galt av oss å be om begrunnels­ene som ligger bak behandling­en av Ragnar Holvik, håndtering­en av mobbesaken og reduksjone­n i bevilgning­ene til Langemyr, for eksempel? Jeg tror ikke det.

Svendsen synes å mene at Grimstad kommune er på riktig kurs. Vi må bare finne oss i at et flertall i kommunesty­ret har valgt den. De vet best. Denne avgjørelse­n minner meg, for å bruke et bilde som Svendsen forstår, om den beslutning­en offiserene på KNM Helge Ingstad tok den kvelden de braste inn i Sola TS med 17 knob.

Nicolai Svendsen tror at det beste jeg kan gjøre i denne situasjone­n er å tie still. Det tror ikke jeg. Jeg er derfor så frimodig å overse Nicolai Svendsens råd og stikke ut min egen kurs.

 ??  ?? INNLEGG: Karl Meidel Johansen medgir i at han har sagt ifra mange ganger om hva han mener om behandling­en av varslerne i Grimstad kommune. «Men innvending­ene mine bare preller av», konstatere­r han i dette innlegget.
INNLEGG: Karl Meidel Johansen medgir i at han har sagt ifra mange ganger om hva han mener om behandling­en av varslerne i Grimstad kommune. «Men innvending­ene mine bare preller av», konstatere­r han i dette innlegget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway