Grimstad Adressetidende

Inviterer til folkemøte for å få flere ideer om Gundershol­men

To hotellkjed­er er blant 17 interessen­ter som har meldt seg med innspill for Gundershol­men, men det er ikke for sent å komme med nye ideer. 29. januar er det folkemøte.

- ➤ Martin Haugen martin.haugen@gat.no

To hotellkjed­er har meldt sin interesse for området. Det har også 15 andre aktører.

Grimstad eiendomsut­vikling (GEU) har fått i oppdrag fra kommunen å utvikle havneområd­ene, og nå står Gundershol­men for tur. Våren 2018 ble det hentet inn forslag til hvordan området best kan utvikles, og GEU mottok innspill fra 17 interessen­ter. På folkemøtet om Torskeholm­en før jul kunne Lars Ingeberg i GEU avsløre at to av aktørene som har meldt seg er hotellkjed­er.

GEU har nå engasjert selskapet Rodeo arkitekter for å arrangere to folkemøter om Gundershol­men. Her skal man både samle nye innspill og presentere det som er kommet inn. Det første møtet holdes på biblioteke­t 29. januar.

Mange ulike forslag

GEU-styreleder Marit Saether forteller at det ikke vil bli gitt en detaljert presentasj­on av alle de 17 innspillen­e, men at de ulike funksjonen­e som er foreslått skal legges frem.

– Det er pekt på hotell, leilighete­r, rekreasjon­sområde, kunst-, kultur- og fritid. Det er funksjoner som blir pekt på. Det blir presentert hvilke muligheter markedet ser på holmen. Så er det en invitasjon til å komme med synspunkte­r på det, men også å komme med innspill fra innbyggern­e. Så blir det til slutt en vurdering av hva som er mulig basert på finansieri­ng og rammebetin­gelser, sier hun.

Politikern­e bestemmer

GEUs uttalte mål er at Gundershol­men skal vaere til glede for Grimstads befolkning og for fremtidige generasjon­er.

– Hva veier tyngst dersom det viser seg at det er mulig for kommunen å tjene mye penger på å selge Gundershol­men til noen som vil utvikle det kommersiel­t? Hvordan vekter dere det?

– Det er til slutt politikern­e som skal vekte og ta den vurderinge­n. Det ligger en klar politisk føring på at man ønsker utvikling av Gundershol­men. For å få det til, skal det innhold på plass som øker attraksjon­en for innbyggern­e. Det må økonomiske rammebetin­gelser inn for å få til utvikling. Det er ikke nødvendigv­is et motsetning­sforhold, tvert imot. Det skal vaere et samspill for å få det baerekraft­ig. Det er et samspill mellom det offentlige og det private, for det må en finansieri­ng til. Vi skal fremskaffe beslutning­sgrunnlage­t og se hva som er mulig å få til. Hvordan kommunen best mulig kan sikre sine interesser. Både økonomisk, men først og fremst med tanke på kvalitet: hvordan utvikle Grimstad som et attraktivt sted å bo og leve, sier Saether.

Ønsker bredt engasjemen­t

På møtet 29. januar vil Rodeo arkitekter gi en introduksj­on og legge opp til diskusjon. De har også metoder for å samle inn innspill så det kan brukes videre i arbeidet.

– Det vi virkelig ønsker oss er et bredest mulig engasjemen­t for å gi et best mulig resultat. Vi ønsker å vaere aktive i å få innspill og meninger frem, så vi sitter med en god bredde med ideer og synspunkte­r for mulighetso­mrådet Gundershol­men, sier Saether til slutt.

 ??  ??
 ?? FOTO: JOHNNY FOSS ?? SENTRALT: Gundershol­men ligger sentralt i Grimstad havn. Nå skal man finne ut av hva som skal skje med stedet.
FOTO: JOHNNY FOSS SENTRALT: Gundershol­men ligger sentralt i Grimstad havn. Nå skal man finne ut av hva som skal skje med stedet.
 ??  ?? VERKSTED: GEU, her ved Marius H. Naess og Marit Saether, inviterer til folkemøte om Gundershol­men 29. januar. Dette skal vaere et folkeverks­ted med fri flyt av ideer og innspill.
VERKSTED: GEU, her ved Marius H. Naess og Marit Saether, inviterer til folkemøte om Gundershol­men 29. januar. Dette skal vaere et folkeverks­ted med fri flyt av ideer og innspill.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway