Grimstad Adressetidende

Nå flytter frisørene fra Torskeholm­en

Frisørene ved Salong Pili har klippet og frisert kunder på Torskeholm­en i syv år. Snart flytter de, men ikke fra byen.

- NAERINGSLI­V ➤ Camilla Hovstø camilla@gat.no

Snart er de på plass på torvet, der klesbutikk­en Adelin lå før.

– Vi har vokst ut av lokalene på Torskeholm­en og gleder oss til å komme oss opp i byen og bli en del av sentrum. Det er lett for kunder å bli sluppet av og henta der, og ellers er det en halvtime parkering utenfor, sier Anne Mari Høvik, som driver salongen.

– Da må dere klippe fort? – Arresten er jo ikke så langt unna heller, der er det jo en time gratis, sier Maren Elise Stribolt.

De ville også flytte fra Torskeholm­en i god tid før det skjer noe nytt der.

– Det er greit å vaere føre var, så vi ikke plutselig må ut, uten å ha et sted å flytte til, sier Høvik.

Blir kjent med kundene

Staben består av Anne Mari Høvik, Maren Elise Stribolt, Jeanette Wroldsen og Admira Zejvan.

– Vi har mange faste kunder og har det veldig koselig på jobb, sier Wroldsen.

– Vi blir jo godt kjent med kundene våre. Noen synes det er koselig å prate mens de er hos frisøren, andre vil bare nyte stunden i stillhet og kanskje kikke litt i et blad, sier Høvik.

Damene vet det er mange salonger i byen, men de ser ikke på dem som konkurrent­er.

– Det er mange små salonger, uten at det nødvendigv­is er så mange frisører. Også har folk forskjelli­g konsept, og noen har drop in. Det hender vi anbefaler andre frisører, hvis vi ikke selv har kapasitet, sier Stribolt. Før jul var det stor pågang av kunder som ville freshe seg opp før høytiden. De forteller at langt hår fortsatt er i vinden blant jenter.

– Folk har generelt blitt mye flinkere til å stelle håret selv, ved hjelp av videoer på Youtube blant annet. Så av trender nå går det mye i fletter, hårbøyler, bånd og spenner som glitrer, sier Høvik.

– Naturlige blonde og brune hårfarger er populaert, sier Stribolt.

– Ellers jobber vi også mye med bryn og vipper, sier de.

Sleik og skjegg

Damene kan fortelle at sleik eller langt hår med midtskill og såkalt «skinfade» er populaert blant menn. Skinfade vil si barbert på sidene og bak, og mer og mer hår oppover på hodet. Gjerne med litt solbleika tupper, men ikke unaturlige toner.

– Mye skjegg er jo også trendy. sier Wroldsen.

Hvordan ta vare på håret

De råder folk til ikke å vaske håret for ofte. Og til å bruke varmebesky­ttende produkter når man føner, retter og krøller det. De anbefaler å bruke balsam og en detoxsjamp­o i ny og ne.

– Ellers gjelder jo generelle helseråd også for et sunt og friskt hår. Å stresse ned er viktig, selv om det ikke alltid er like lett, sier Stribolt og smiler.

– Og å ta Omega 3 og spise sunn mat, legger Wroldsen til.

– Hender det at det kommer kunder og sier at dere kan gjøre hva dere vil med håret deres?

– Ja, det hender. Da stiller vi mange spørsmål for å danne oss et intrykk av hva kunden liker. Gjerne ved å se på litt bilder sammen også. Andre ting vi spør om, er om vedkommend­e liker å bruke tid på håret sitt, eller om de bare vil gå ut av dusjen og vaere nesten fiks ferdig, sier Høvik.

– Vi kan også vurdere hvilken sveis som vil passe ut ifra ansiktsfor­m, hårfeste og hårtype, legger hun til.

 ??  ??
 ??  ?? SOSIALT: Frisørene forteller at de koser seg på jobb, og synes det er hyggelig å bli kjent med kundene. Etter syv år påTorskeho­lmen flytter de opp til torvet, der Adelin lå før. Bakerst sitter Maren Elise Stribolt og blir stelt av Admira Zejvan. Foran er Jeanette Wroldsen og Anne Mari Høvik.
SOSIALT: Frisørene forteller at de koser seg på jobb, og synes det er hyggelig å bli kjent med kundene. Etter syv år påTorskeho­lmen flytter de opp til torvet, der Adelin lå før. Bakerst sitter Maren Elise Stribolt og blir stelt av Admira Zejvan. Foran er Jeanette Wroldsen og Anne Mari Høvik.
 ??  ?? HIT: Salong Pili åpner snart her på torvet.
HIT: Salong Pili åpner snart her på torvet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway