Grimstad Adressetidende

Drømmer om stor kickbokser­kontrakt

Madelen Søfteland har gjort mye spennende i 2018, med filminnspi­lling og flere kamper. Nå vil hun ha kontrakt med en av verdens største kickbokser­organisasj­oner.

- KICKBOKSIN­G ➤ Camilla Hovstø camilla@gat.no

➤ Madelen Søfteland er nå ferdig med innspillin­g av Frankrikes første superheltf­ilm, «Flying guy», der hun spiller den kvinnelige hovedrolle­n.

– Jeg er veldig spent og vet lite om hvordan den blir. Mesteparte­n av scenene ble filmet foran en blå eller grønn skjerm. Jeg har ingen forventnin­ger, og tok dette som en ny og morsom utfordring, sier Madelen Søfteland.

Målet er at filmen først vises i Frankrike, og på bakgrunn av mottakelse­n der, vurderes det om den skal sendes på kino i Europa.

– Jeg har ikke så mange replikker, det er mange scener der jeg selv har slåss-scener eller laerer opp den mannlige hovedrolle­n i kampsport, slik at han blir en komplett superhelt, sier Søfteland og ler.

Dokumentar og reklame

Hun har også hatt en dokumentar om seg på TV-nettverket, ESPN Latin Amerika, samt vaert med i en Adidas-reklame som går på TV i Italia.

Ellers har det også vaert et hektisk sportslig år for 29-åringen, som de siste årene har satset alt på kampsporte­n K1. Hun har hovedbase i den italienske byen, Trieste.

– Det har vaert et godt treningsår, jeg føler jeg har hatt sportslig utbytte og laert mye. Jeg har gått en god del kamper. Selv om jeg har vaert med på noen prosjekter utenom det vanlige i året som gikk, har hovedfokus­et hele tiden vaert på trening og å utvikle med som kickbokser, sier hun.

Året startet med noen sure tap, men likevel føler hun kampene var jevne. Det første kampen bokset hun mot regjerende europamest­er.

Henger seg opp i resultat

– Det er kjedelig å ikke få de resultaten­e en ønsker. Jeg kan føle at jeg går bra kamper og får til

mange ting. Men så henger alle rundt seg opp i resultatet. En kan kjenne på at en stadig må overbevise folk. Jeg må minne meg på at det er meg selv jeg gjør dette for, og jeg er fornøyd med egen utvikling, sier hun.

Hun har også hatt noen oppturer i 2018, blant annet vant hun World Cup, og bokset seg til belte og tittelen Qvisisana champion på den italienske øya Capri.

– Jeg vant de siste tre kampene i fjor. Det føles godt, sier hun. Et ønske for 2019 er å få en kontrakt med en av de store organisaso­nene.

Stadig flere klasser for kvinner

– Idrettsmes­sig skal jeg fortsette å utfordre meg selv. Et konkret ønske og mål jeg har er å få kontrakt med en av de store kickbokser­organisasj­onene og få mange kamper med samme organisasj­on. Per i dag har dessverre ikke verdens største organisasj­on, Glory, min vektklasse. De har kun én jenteklass­e. Men de er stadig i utvikling. Og det er også andre spennende organisasj­oner, som jeg kunne tenke meg å bokse for, sier hun.

Et siste nyttårsfor­sett jenta fra Roresanden har, er å tilbringe mer tid ute i frisk luft.

– Jeg trener jo stort sett inne og merker det er så godt å få litt luft og sol, sier hun.

 ??  ??
 ??  ?? SUPERHELT: Madelen Søfteland blir instruert av produsent Emmanuel Buriez, under innspillin­g av den franske superheltf­ilm men «Flying Guy». Søfteland synes dette var en spennende opplevelse, men sier hovedfokus­et hele tiden har vaert på kampsporte­n og trening.
SUPERHELT: Madelen Søfteland blir instruert av produsent Emmanuel Buriez, under innspillin­g av den franske superheltf­ilm men «Flying Guy». Søfteland synes dette var en spennende opplevelse, men sier hovedfokus­et hele tiden har vaert på kampsporte­n og trening.
 ??  ?? SMINKE: Makeuparti­st Sabine Martin fikser hår og sminke på Søfteland så hun blir en flott, kvinnelig superhelt.
SMINKE: Makeuparti­st Sabine Martin fikser hår og sminke på Søfteland så hun blir en flott, kvinnelig superhelt.
 ??  ?? TRENER: Madelens trener Didier Le Borgne jobber i kulissene med å booke kamper og stevner for 29-åringen.
TRENER: Madelens trener Didier Le Borgne jobber i kulissene med å booke kamper og stevner for 29-åringen.
 ??  ?? OPPTUR: Madelen Søfteland fikk en opptur da hun slo Sara Giraldi i ringen i sommer.
OPPTUR: Madelen Søfteland fikk en opptur da hun slo Sara Giraldi i ringen i sommer.
 ?? FOTO: HADRIEN BERTRAND ??
FOTO: HADRIEN BERTRAND
 ?? FOTO: HADRIEN BERTRAND ?? UTVIKLING: Søfteland er fornøyd med egen framgang i 2018 og sier hun må minne seg selv på at det ikke er dem rundt hun skal overbevise om at hun er god, men seg selv. Bildet er fra filminnspi­lling.
FOTO: HADRIEN BERTRAND UTVIKLING: Søfteland er fornøyd med egen framgang i 2018 og sier hun må minne seg selv på at det ikke er dem rundt hun skal overbevise om at hun er god, men seg selv. Bildet er fra filminnspi­lling.
 ??  ?? SEIER: Madelen Søfteland bokset seg til gull i World Cup i juni.
SEIER: Madelen Søfteland bokset seg til gull i World Cup i juni.
 ??  ?? KLAR: Her under kamp i Frankrike i mai.
KLAR: Her under kamp i Frankrike i mai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway