Grimstad Adressetidende

Koanda angrer ikke innlegg

SV-politiker Issifou Koanda har måttet tåle både full splid i eget parti og å bli kalt en «nyttig idiot» i det siste. Han håper 2019 blir året hvor vanskelige saker kan avsluttes.

- ➤ Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Issifou Koanda angrer ikke noe av det han gjorde da han skrev et leserinnle­gg som skapte full splid i SV.

– Hvordan har den siste tiden vaert for deg etter at det ble kjent at det er full splid i SV på grunn av deg og et leserinnle­gg du skrev i Adressa?

– Det har ikke skjedd så mye. Jeg har brukt tid på å feire jul og nyttår med familien min. Jeg har rett og slett tatt en liten pause fra politikken.

– Nå er det først og fremst de som sto på andre- og tredjeplas­s på lista til høstens kommuneval­g for SV, Siri Hoff og Anita Aabel, som har reagert på det du har gjort, i hvert fall offentlig. Hva sier de andre i partiet om striden som har oppstått?

– Det har vaert delt. Jeg har fått mye støtte for at jeg sier ifra om viktige ting, og at jeg viser åpenhet og tar saker ut i det offentlige rom som kanskje ikke alltid hører hjemme der. Jeg har også fått mye støtte for at det jeg har gjort har vaert å drive SVs politikk. Jeg sier som Hanna Kvanmo sa, la oss kalle en spade for en spade. Jeg har også fått støtte fra andre SV-folk her på Sørlandet, i andre byer, som sier at de synes jeg gjør en god jobb, både med innkjøpssa­ken, varslersak­en og med mobbesaken ved Fjaere barneskole. Den sistnevnte tror jeg for øvrig blir en viktig sak også i 2019. Vi politikere har ikke gjort jobben vår i den saken siden den har fått holde på så lenge.

– Først sendte du leserinnle­gget til de andre i partiet for å få tilbakemel­dinger fra dem, men når de kom med dem gadd du ikke å ta hensyn til dem? Hvorfor gjorde du som du gjorde?

– Det var fordi at tidligere har jeg sagt ifra om at dersom noen vil komme med noen tilbakemel­dinger på slike leserinnle­gg, må de vaere så konkrete som mulig. Å bare komme med noen generelle betraktnin­ger eller et ønske om å vise moderasjon, fungerer ikke. Jeg syntes heller ikke det ville vaere riktig å bare sette navnet mitt under ettersom dette jo er SVs politikk.

– Har du angret på fremgangsm­åten din etter at du hørte reaksjonen­e fra Siri Hoff og Anita Aabel?

– Nei, det har jeg ikke gjort. Jeg mente det var viktig at dette innlegget kom ut, og i den mediehverd­agen vi lever i var det viktig at det kom ut kjapt. – Vil du si at du er en god lagspiller?

– Ja, det er jeg. Vi har også hatt en veldig god tone i partiet de tre siste årene i denne kommunesty­reperioden. Selv om både innkjøpssa­ken og varslersak­ene har vaert veldig vanskelige, med mange følelser, må vi ha en takhøyde i partiet vårt for at vi av og til kan vaere totalt uenige om saker. Noen ganger kan konflikt vaere selve dynamikken i et parti.

– Den offentlige polemikken i innkjøpssa­ken og varslersak­ene fortsetter også inn i 2019, og du ble nylig kalt for en «nyttig idiot» av tidligere kommunalsj­ef og kvalitetss­jef Ivar Lyngstad på Facebook. Tidligere hovedverne­ombud Arne Rugstad kommentert­e også deg og denne saken og skrev at «Marionette­r danser når noen trekker i trådene ...». Hvordan opplever du at frontene fortsatt er så steile i disse sakene etter så lang tid?

– Det skulle ikke vaert nødvendig i det hele tatt. Kommunen har gjort feil og kjøpt inn ulovlige tjenester. De som hadde ansvaret skulle ha stått fram, tatt ansvar og beklaget. De som har varslet skulle heller ikke ha fått gjengjelde­lse, men fått dekket sine utgifter og fått oppreisnin­g. Da hadde disse sakene vaert ferdige for lenge siden.

– Hvor lenge vil disse sakene vare, tror du?

– Det vet jeg ikke, men jeg håper 2019 blir året hvor vi blir ferdige med disse sakene.

– Hva liker du best å gjøre i helgene?

– Jeg elsker å danse salsa. Jeg har vaert på mange kurs. Og så elsker jeg å lage mat. Jeg går også gjerne en tur i skogen.

– Hva er det beste med Grimstad?

– Det er folkene som bor her. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle føle meg som en sønn av Grimstad, men nå sier jeg at jeg kommer fra Grimstad når folk spør hvor jeg kommer fra.

 ??  ??
 ??  ?? NYE HORISONTER: Issifou Koanda skuer utover havet og håper 2019 blir året da de vanskelige sakene som har herjet Grimstad kan avsluttes.
NYE HORISONTER: Issifou Koanda skuer utover havet og håper 2019 blir året da de vanskelige sakene som har herjet Grimstad kan avsluttes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway