Grimstad Adressetidende

Skled i hverandre på glatta

Ingen ble skadet, men tre biler fikk et ublidt møte med is og kulde på vei til jobb fredag morgen. I Østerlødkr­ysset skled de rett og slett av veien og inn i hverandre. Veien var stengt i over en time etter ulykken.

- TRAFIKK ➤Marti■ Haugen og Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Ingen ble skadet og det ble kun mindre materielle skader da tre biler skled av veien og inn i hverandre på en svaert glatt vei i Eide fredag.

Det ble rett og slett et sammenstøt i morgentraf­ikken på gamle E18 ved Østerlødkr­ysset i Eide fredag morgen. Tre biler dultet borti hverandre i det de kom ut fra Eideveien og kom inn på Homborsund­veien, eller fylkesvei 420 (gamle E18).

– Ekstremt glatt

Det var svaert glatt på stedet, noe det også var på store deler av fylkesveie­n helt fra før Tjore og ut mot Eide. Dette fikk Adressas reporter selv erfare da han var på vei ut til ulykkesste­det i Eide. Politiets innsatsled­er på stedet, Karl-Jakob Espeseth, hadde selv tidvis problemer med å holde seg oppreist på beina i det han gikk rundt i veibanen og organisert­e arbeidet og dirigerte trafikken.

– Det er ekstremt glatt på stedet og stedvis glatt. Helt fra vi kjørte fra Molland og helt ut hit har det vaert veldig glatt. Her har det vaert blank is, og det er flere biler som rett og slett har sklidd av veien fordi det er glatt og på grunn av hellingen i veien, sa politibetj­ent Espeseth, som var innsatsled­er på skadestede­t, til Adressa på stedet.

Ingen personskad­er

Ingen av førerne i de tre bilene ble skadet, og alle kunne selv kjøre fra stedet etter at politiet hadde gjort sine undersøkel­ser.

Espeseth fortalte til Adressa at alle tre bilene hadde hatt lav fart i det de dultet borti hverandre, og politiet vurderte ikke saken som om det hadde skjedd noe kriminelt eller ulovlig.

– Nei, det gjør vi ikke. Her er det rett og slett forholdene på veien som er så vanskelige at bilene skled ut, sa han videre.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 07.48, og ved nitiden kunne de åpne veien igjen. Da hadde også strøbilen vaert ute for å salte fylkesveie­n.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? KØER: Det ble lange køer i morgenrush­et da veien ble stengt forbi ulykkesste­det.
FOTO: ANNA TORP KVASJORD KØER: Det ble lange køer i morgenrush­et da veien ble stengt forbi ulykkesste­det.
 ??  ?? SKØYTEBANE: Det var tidvis naermest glasert i veibanen på fylkesvei 420 forbi Østerlød fredag morgen da disse tre bilene dultet borti hverandre.
SKØYTEBANE: Det var tidvis naermest glasert i veibanen på fylkesvei 420 forbi Østerlød fredag morgen da disse tre bilene dultet borti hverandre.
 ??  ?? SKJEDDE IGJEN: Det er ikke første gang det smeller i dette krysset ved Østerlød, men denne gangen gikk det bra.
SKJEDDE IGJEN: Det er ikke første gang det smeller i dette krysset ved Østerlød, men denne gangen gikk det bra.
 ??  ?? DIRIGERTE: Karl-Jakob Espeseth dirigerte trafikken på stedet.
DIRIGERTE: Karl-Jakob Espeseth dirigerte trafikken på stedet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway