Grimstad Adressetidende

Politikerf­orakt og personlig egnethet

Geir Gordon Skjelbred skriver om politikerr­ollen.

- Geir Gordon Skjelbred

lang Lesernes endringspr­osess mening: Livet fylt er en av lyst, endringer sorg, og skuffelser, til tider gleder, oppbrudd og farvel. Endringer rammer oss uten at vi blir forespurt.

Min subjektive oppfatning er at f.eks. evnen og viljen til å føle seg krenket har økt i takt med økende materiell levestanda­rd.

Når alle våre materielle behov er dekket så får vi tilsvarend­e god tid til å kjenne ekstra godt etter.

Har jeg det bra - får jeg som fortjent? Det gjelder også politikere i samfunnet som ofte betrakter seg som valgt av folket.

Folk flest forholder seg imidlertid til et parti og dets program - ikke til enkeltindi­vider, som de stort sett ikke kjenner, verken når det gjelder personlige forutsetni­nger, kunnskap,

utdanning og generell egnethet.

I denne byen er det nå mange som etterlyser dette hos samfunnspo­litikere på stedet.

Alle mennesker har lov til å ha personlige følelser - uansett hva. I Norge har vi noe så flott som ytringsfri­het i tillegg. Er det så lov å kombinere dette?

Kan jeg for eksempel uttrykke offentlig at jeg ikke liker et parti - vel vitende at det er enkeltindi­vider og deres holdninger og prestasjon­er, eller mangel på dette, som er årsaken.

Selvfølgel­ig kan du det, så lenge du holder deg innenfor ytringsfri­hetens rammer. Hvis det så forekommer lokale politikere som misliker dette så er det kanskje på tide å justere terskelen for å føle seg krenket.

 ??  ?? INNLEGG: Geir Gordon Skjelbred skriver om terskelen for å bli krenket.
INNLEGG: Geir Gordon Skjelbred skriver om terskelen for å bli krenket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway