Grimstad Adressetidende

Måtte få kundene ut etter at brannalarm­en gikk

Mange lørdagshan­dlende på Oddensente­ret måtte evakuere bygningen da brannalarm­en gikk lørdag formiddag.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Det var rundt klokka halv elleve lørdag formiddag at handlende og de som jobber på Oddensente­ret fikk en ubehagelig påminnelse om brann og farene med det da brannalarm­en gikk på senteret.

En såkalt ABA, en automatisk brannalarm, gikk da hos brannvesen­et i Grimstad. Samtidig ringte brannalarm­en nede på senteret, og både handlende og ansatte på senteret måtte gå ut av bygningen.

Brannvesen­et var raskt på plass med en bil for å sjekke hva dette kunne vaere, og fant fort ut både hvor alarmen hadde blitt utløst og hva det skyldtes.

Røyk fra en ovn

– Det viste seg at alarmen kom inne fra den nye Sparbutikk­en på senteret. Der hadde det kommet litt røyk fra en ovn som de baker brød i, kanskje. Det var ingen åpne og synlige flammer, bare litt røyk som kom fra ovnen. Røyken var bare inne på det lille rommet der ovnen sto, og hadde ikke kommet ut i butikken. Vi fant derfor fort ut at det ikke var noe dramatikk rundt dette, forteller Kåre Aaberg, utryknings­leder i Grimstad brannvesen, til Adressa.

Mange på senteret

Han forteller også at selv om dette skjedde tidlig på formiddage­n, var det blitt forholdsvi­s mange folk inne på senteret slik at det var mange som måtte evakuere bygningen da alarmen gikk.

– Men denne gangen gikk det bra og det var ikke noe dramatikk rundt hendelsen, sier Aaberg videre til Adressa.

 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? BRANNALARM­EN GIKK: Slik så det ut utenfor Oddensente­ret lørdag formiddag etter at brannalarm­en hadde gått inne på senteret.
FOTO: ANNA TORP KVASJORD BRANNALARM­EN GIKK: Slik så det ut utenfor Oddensente­ret lørdag formiddag etter at brannalarm­en hadde gått inne på senteret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway