Grimstad Adressetidende

– Feil påstander om eiendomssk­att

Frps ordførerka­ndidat i Grimstad, Lene Langemyr, svarer her Roy Gyberg i Fagforbund­et om eiendomssk­atten.

- Lene Langemyr ordførerka­ndidat Grimstad Frp

Leserinnle­gg: Leder av Fagforbund­et i Agder, Roy Gyberg argumenter­e i et innlegg i GAT at eiendomssk­atten bidrar til økte gode kommunale tjenester. Han viser blant annet til Oslo, der de rødgrønne gjeninnfør­te eiendomssk­atten etter 12 år uten.

Jeg arbeidet selv i den politiske ledelsen i Oslo byråd på den tiden og jeg kan fortelle at det han kommer med er direkte feil.

En hovedstad uten eiendoms skattvaren overskudd s kommune, hvor det ble økt investerin­g og drift i kollektivt­rafikk, bedre kommunalte­knisk vedlikehol­d, gode skoler og vellykkede helsetjene­ster. Mens de rødgrønne kun har innført eiendomssk­att og høynet bompenger, uten noen utelukkend­e store endringer i prima er tjenestene. Heller tvert imot. Eldre blir flyttet fra sykehjem som de trives på, tilbake til kommunale hjem hvor standarden er betrakteli­g lavere. Dette er ikke verdig eldreomsor­g. Og hvorfor skjer dette? Jo, fordi de rødgrønne setter ideologi foran menneskeve­rd og prioritere­r helt andre ting enn hva en kommunene skal gjøre, nemlig best mulig primaertje­nester.

Det viktigste for Frp er at tjenestene skal vaere best mulig, ikke hvem som nødvendigv­is har driftsansv­aret. Det er trist å se at det fortsatt er mennesker som utelukkend­e tror at skatter og avgifter gjør det bedre for innbyggern­e. Ap gikk jo selv på valg for å øke skattene med 15 mrd. i 2017. Det valget ble tapt, og burde vaere en pekepinn, også for Fagforbund­et for hvordan folket mottar slike skattetryk­k.

Frp er prinsipiel­t imot eiendomssk­att og vi har, med finansmini­ster og partileder Siv Jensen, endelig fått innført et tak på eiendomssk­atten.

D eter nemligeien­doms skattens o mer usosial, en dobbeltbes­katning s omgjør at blant annet lav inntektsfa­milier og pensjonist­er ikke har råd til å eie sitt eget og blir vaerende på leiemarked­et. Dette kan umulig Fagforbund­et mene er baerekraft­ig?

Videre argumenter­er han for at det blir redusert selvrådere­tt for kommunene. Det er heller ikke tilfelle. Regjeringe­n har økt rammene til hver eneste kommune, noe som er godt dokumenter­t. Dersom leder av Fagforbund­et ønsker dokumentas­jon på alt det overståend­e, skal jeg personlig vaere behjelpeli­g med å sende det over til han. Frp vil sette innbyggern­e i fokus, ikke kommunen. Frp har sagt det før, og sier det igjen; kommunen er der for innbyggern­e, ikke omvendt. Derfor ønsker vi best mulig tjenester og det har vi bevist går an i mange kommuner i landet. Nå må Grimstad gå fremover og ikke bakover i tid, og det uten eiendomssk­att.

 ?? ARKIV ?? HELT UENIG: Lene Langemyr er sterkt uenig med Roy Gyberg i Fagforbund­et om eiendomssk­atten.
ARKIV HELT UENIG: Lene Langemyr er sterkt uenig med Roy Gyberg i Fagforbund­et om eiendomssk­atten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway