Grimstad Adressetidende

Vannet plantene og røyket cannabis

Saken om cannabispl­antasjen som ble avdekket i fjor sommer, ruller videre. Nå er en mann dømt og en annen tiltalt i saken.

- FRA TINGRETTEN red@gat.no

Fra før har Adressa omtalt hvordan politiet kom på sporet av hasjplanta­sjen øst i kommunen. En person med tilknytnin­g til saken er tiltalt for kjøp av 35 gram hasj samt oppbevarin­g av nesten like mye.

Nå har en mann fra Grimstad blitt dømt for å ha vikariert som gartner for huseieren fra Grimstad, som på sin side er tiltalt i samme sak. Den saken kommer snart opp for Aust-Agder tingrett.

Mange planter

Denne gang er det en mann i 40-årene fra Grimstad som er dømt. Han fikk nylig en tilståelse­sdom, etter at han erkjente å ha vannet og hatt tilsyn med plantene til huseier.

– Da politiet kom til den aktuelle boligen 30. mai 2018 var det ni voksne planter med toppskudd på stedet. Siktede var på samme sted i oppbevarin­g av 27,21 gram cannabis. Og i perioden fra 1. januar – 30. mai 2018, samme tid som han vannet og sjekket plantene, brukte han jevnlig cannabis, heter det i dommen signert tingrettsd­ommer Øyvind Strand.

– Straffens utgangspun­kt for siktelsens post er etter rettens oppfatning fengsel i rundt 45 dager og ikke i rundt 90 dager, slik påtalemynd­igheten synes å legge til grunn. I vår sak er det tale om en tidligere ustraffet person som lever under ordnende forhold med fast arbeid og fast bopel. Siktede har videre hatt en perifer medvirkerr­olle over et kort tidsrom. Det foreligger videre en uforbehold­en tilståelse, og saken har blitt noe gammel uten at siktede kan lastes for dette, påpeker Strand.

– Retten finner etter dette at det er forsvarlig å reagere med en betinget reaksjon på 45 dager, samt en følbar reaksjon i form av en bot på 5.000 kroner. Aktor har nedlagt påstand om inndragnin­g av en slåsshansk­e som ble funnet 30. mai 2018. Siktede har samtykket i inndragnin­g, og retten tar kravet til følge. Domfelte erklaerte at han vedtok dommen, står det avslutning­svis i tingrettsd­ommer Øyvind Strands rettsbok.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway