Grimstad Adressetidende

Tøffe dager på jobben

-

➤ I en sak som blir lagt frem for kommunesty­ret, går det frem at kommunen registrert­e 789 hendelser med vold, trusler eller trakasseri­ng i 2018.

➤ Tallene vitner om at en del ansatte har en krevende arbeidshve­rdag.

➤ Mange av hendelsene skjer i møtet med brukere og klienter. Det gjelder innen helse og omsorg, så vel som oppvekst og undervisni­ng. Det er likevel ingen grunn til å ta lett på situasjone­ne.

➤ Kommunen som arbeidsgiv­er har tilsynelat­ende gode rutiner på registreri­ng og oppfølgnin­g av slike hendelser. Ansvarlig leder skal følge opp og kartlegge mulig risiko for vold, trusler og trakasseri­ng for å forebygge og unngå nye situasjone­r.

➤ Men det er også saker der «gjerningsp­ersonen» ikke er kjent. Rett før jul var det en politisk diskusjon i kjølvannet av at tidligere økonomisje­f Helge Moen hadde mottatt et anonymt trusselbre­v i forbindels­e med varsling og innkjøpssa­ken.

➤ Rådmannen opplyste da at praksis var at den ansatte selv måtte gå til politiet og vurdere om forholdet skulle anmeldes. «Stemmer det virkelig at hvis en ansatt i kommunen blir hetset eller truet, så overlater administra­sjonen til den enkelte å politianme­lde forholdet?» spurte Arnt Gunnar Tønnessen (V) i en forespørse­l til ordføreren.

➤ Nå kommer svaret fra rådmannen. Hun ber om at kommunesty­ret delegerer fullmakt til å politianme­lde forhold om vold og trusler til nettopp rådmannen.

➤ Det er fornuftig at arbeidsgiv­er tar dette ansvaret når det gjelder forhold som skjer på jobben.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway