Grimstad Adressetidende

Kystverket stopper ikke lysmastene på Levermyr

De 40 meter høye lysmastene utgjør trolig ingen trussel mot skipsfarte­n, men saken må igjen til Fylkesmann­en før anlegget kan bygges.

- ➤ Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Adressa har en rekke ganger tidligere skrevet om kommunens langvarige forsøk på å få satt opp et flomlysanl­egg for å tilfredsst­ille kravene fra Norges Fotballfor­bund.

Siste utvikling i fjor høst var at Kystverket varslet en mulig innsigelse etter bekymring fra lokale fiskere om at lyset fra mastene på Levermyr kunne utgjøre en trussel for skipstrafi­kken i Grimstad havn og i Smørsund.

Kan motvirke med egne lys

Etter å ha blitt tilsendt saken for uttalelse har Kystverket nå konkludert med at de ikke vil motsette seg byggingen av anlegget. De nye sjømerkene i Smørsund har nemlig innebygd lys som skal kunne motvirke en eventuell økning av bakgrunnsb­elysning.

Må skjermes

Kommunen får imidlertid klar beskjed om at det må tas hensyn.

– Det er imidlertid helt nødvendig at lyset kun belyser stadionomr­ådet og ikke spres unødig utenfor området. Det er viktig at lyskastern­e skjermes godt, og at skjermene som settes på lysanlegge­t gir tilfredsst­illende skjerming ut mot seilingsle­d. Uskjermet og direkte lys kan Kystverket ikke kompensere for ved å øke lysstyrke på egne navigasjon­s installasj­oner, står det i brevet fra Kystverket.

Avviser klager

Teknisk utvalg får saken på sitt bord 22. januar, og skal da også ta stilling til nye naboklager på tiltaket. I sin saksfremst­illing argumenter­er rådmannen for at klagene ikke bringer inn noen nye momenter, og at de derfor bør avslås. Dersom politikern­e følger rådmannens anbefaling, blir saken sendt til Fylkesmann­en for videre behandling. Med andre ord vil det fortsatt gå en del tid før flomlysanl­egget til om lag 10 millioner kroner kan bygges.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: RAMBØLL ?? OMSTRIDTE: De planlagte lysmastene på Levermyr har møtt motbør fra flere hold.
ILLUSTRASJ­ON: RAMBØLL OMSTRIDTE: De planlagte lysmastene på Levermyr har møtt motbør fra flere hold.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway