Grimstad Adressetidende

Gleder seg over ny møtep

Yiming Li og familien bodde i Stockholm en periode. Men de savnet Grimstad så mye at de flyttet tilbake igjen.

-

På parkourpla­ssen i Byhaven koser familien Kashef seg i den milde januarsola. Nour (6) og Osama (9) Kashef balanserer på line, hopper på trampoline­n og klatrer på steinene.

– Det er gøy å hoppe på trampoline, men det gøyeste er å klatre, synes Osama.

Pappa Ziad Kashef synes også at Byhaven er blitt veldig flott.

– Vi er her ganske mye. Vi bor på Biodden til vanlig. Nour er veldig glad i å hoppe på trampoline­n. Hun hopper i senga hjemme også, så vi har en slags trampoline der også, sier Kashef og ler.

– Dette har Grimstad manglet

På lekeplasse­n ved Sorenskriv­ergården er Jiena Liu og Yiming Li sammen med hver sine barn, Tage og Tobias. De synes det er blitt veldig bra med nytt bibliotek og den nye Byhaven, og mener Grimstad har manglet møtesteder ute, for både voksne og barn.

– Biblioteke­t er blitt kjempeflot­t og stort. Vi benytter oss mye av det, og det er gøy for barna å vaere der. I tillegg blir det veldig vakkert her, spesielt om sommeren, sier Liu.

– Jeg vet kommunen har investert mye penger i dette, men jeg tror det blir verdt det til slutt, legger hun til.

Flyttet til Stockholm, men...

Yiming Li og familien flyttet til Stockholm og bodde der i et halvt år, men savnet Grimstad så mye at de kom tilbake igjen.

– Vi synes Grimstad er en passe stor by for barna å vokse opp i. Derfor bestemte vi oss for å komme tilbake hit. Men vi savner enda flere tilbud for barn. I Arendal har de Vitensente­ret og i Stockholm var de også veldig gode på møteplasse­r for barn rundt om i byen. Kanskje vi kan få enda mer av dette? spør Li.

Vil gjerne ha flere lekeplasse­r

– Det kunne gjerne vaert flere lekeplasse­r. På Dømmesmoen er det for eksempel veldig godt lagt til rette for trening, men det hadde vaert helt topp om det var noe mer for barn der. Forhåpentl­igvis kommer det enda flere tilbud og møteplasse­r for barna etter hvert, legger Li til.

Hun håper det bygges noe fint på Torskeholm­en og Gundershol­men også, som passer sammen med resten av byen.

Utnyttet området bra

Marleen Johansen hadde også tatt turen til Byhaven søndag. Hun synes det er blitt veldig flott her.

– En har utnyttet området veldig bra. Jeg likte spesielt godt en varm stein som var rund og god å sitte og ligge på ved biblioteke­t, sier Johansen.

Hun tror mange er skeptiske til nye ting, og har selv bare ventet på at det skal bli ferdig.

 ??  ?? MORO: Nour Kashef (6) balanserer på line i Byhaven. Pappa Ziad og bror Osama følger med. De pleier å ta turen til Byhaven i helgene
MORO: Nour Kashef (6) balanserer på line i Byhaven. Pappa Ziad og bror Osama følger med. De pleier å ta turen til Byhaven i helgene

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway