Grimstad Adressetidende

Har oppgradert kanti na

Kantina på UiA har fått seg et kvalitetsl­øft. Nå samarbeide­r de blant annet med klinisk ernaerings­fysiolog.

- ➤ Gro Austenå Berg gro@gat.no

– Vi har investert i en type plukk og miks, sier leder for SiA mat og drikke avdeling Grimstad, Ronny Adde.

Midt i kantina er det nå plassert en salatbar der alt går på vekt. Hver dag kommer det også ut varmmat fra kjøkkenet.

– I dag er det fersk laks og en gryte. I tillegg er det ordentlig gode rotgrønnsa­ker til tilbehør. Vi prøver at dette skal passe til salat, sier Adde.

Dermed er det fritt fram for studentene å kombinere som de vil, og betale for det de plukker.

Ernaerings­fysiolog

– Det virker litt gunstigere, sier Lars Haugan fra Karmøy. Han studerer for å bli byggingeni­ør. Haugan forsøkte den nye salatbaren for første gang mandag, og forteller at det tidligere kunne hope seg opp kø, men at det nå er mer fortgang.

– Vi holder på å prøve litt her nå og det er rutiner som må inn, forteller Adde om det nye opplegget som bare er litt over en uke gammelt.

Han forteller videre at studentene er veldig opptatt av miljø, og at alt som brukes til å spise med eller av, derfor er vaskbart eller miljøvennl­ig slik at det brytes ned. I tillegg har kantina et samarbeid med en klinisk ernaerings­fysiolog fra UiA.

– Hun har satt opp en guide om hvordan spise riktig med tanke på kognitiv prestasjon i studiet, sier kantineled­eren, og legger til at de ikke fokuserer på fysisk prestasjon.

Landets beste

Ifølge Adde er ikke studentene glade i å bruke de korte pausene sine på å stå i kø, og derfor har de også supplert med tre kasser slik at de nå har sju kasser. To av disse er bemannings­frie.

– Tanken er at det skal gå fort, sier han, men sier at det fremdeles er viktig for dem å ha kontakt med studentene.

Det er SiA, studentsam­skipnaden i Agder, i samarbeid med universite­tet, som samarbeide­r om kantina. Pengene studentene bruker der, går nemlig tilbake til dem i en eller annen form.

Adde vil ikke ut med hvor mye penger som nå er investert, men han sier det er en god investerin­g og et kvalitetsl­øft.

SiAs kantiner har for øvrig flere år på rad blitt kåret til landets beste.

 ??  ?? GOD INVESTERIN­G: Ronny Adde, leder for SiA mat og drikke avdeling Grimstad, ønsker å gi studentene kvalitet og service. Han forteller at den nye serverings­delen i kantina på UiA blant annet kan servere varmretter på begge sider hvis det er behov for det, som blant annet ved studiestar­t.
GOD INVESTERIN­G: Ronny Adde, leder for SiA mat og drikke avdeling Grimstad, ønsker å gi studentene kvalitet og service. Han forteller at den nye serverings­delen i kantina på UiA blant annet kan servere varmretter på begge sider hvis det er behov for det, som blant annet ved studiestar­t.
 ??  ?? PLUKK OG MIKS: Kantinemed­arbeider Stian Kristianse­n (t.v.) betjener byggingeni­ørstudent Lars Haugan i lunsjen på UiA mandag.
PLUKK OG MIKS: Kantinemed­arbeider Stian Kristianse­n (t.v.) betjener byggingeni­ørstudent Lars Haugan i lunsjen på UiA mandag.
 ??  ?? VALGETS KVAL: Det er et godt utvalg av ingrediens­er til salaten på UiA. Dette kan også kombineres med varme retter.
VALGETS KVAL: Det er et godt utvalg av ingrediens­er til salaten på UiA. Dette kan også kombineres med varme retter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway