Grimstad Adressetidende

Dømt for angrep på familiemed­lemmer

En kvinne i 40-årene, bosatt i Arendal, slipper fengselsst­raff etter at hun i februar i fjor angrep så vel sin bror som hans kone i Grimstad.

- FRA RETTEN red@gat.no

Dette går fram av en dom fra Aust-Agder tingrett hvor tingrettsd­ommer Leif Petter Trannum har sagt sitt sammen med sine to meddommere.

Politiadvo­kat Per Ørnulv Thorbjørns­en var aktor i saken, mens kvinnens forsvarer var Ove Andersen.

Under hovedforha­ndlingene før jul kom det fram at den tiltalte kvinnen erkjente å ha utøvd vold mot sin bror og svigerinne, men nektet for å ha framsatt drapstrusl­er mot sin egen bror.

– Tirsdag 6. februar 2018 lugget hun fornaermed­e, slik at hun dro av hårtuster. Videre spyttet hun henne i ansiktet, klorte henne, sparket henne i side/brystregio­nen og forsøkte gjentatte ganger å bite henne, anføres det i rettsboken.

– Til samme tid og sted slo hun fire ganger med knyttet hånd sin bror i ansiktet. Tiltalte uttalte også til sin bror at hun skulle slå ham i hjel. Truslene var etter omstendigh­etene skikket til å fremkalle alvorlig frykt, heter det videre.

Familiedra­ma

Ifølge rettsboken skal en e-post fra tiltaltes bror og svigerinne ha utløst det hele. Forhold både internt i familien, som går et par år tilbake, og for henne selv, kan ifølge tiltalte selv ha medført at hun reagerte som hun gjorde.

– I vår sak er det tale om en relativt alvorlig kroppskren­kelse mot fornaermed­e, som påførte henne både smerter og synlige konsekvens­er i form av avrevne hår. Ved spark og forsøk på biting som funnet bevist, er risikoen dessuten stor for større konsekvens­er i form av kroppsskad­e, påpeker tingrettsd­ommer Trannum.

Retten kom til slutt til at riktig straff skulle vaere 45 timers samfunnsst­raff, akkurat slik aktor nedla påstand om. I tillegg måtte hun betale erstatning til svigerinne­n og broren på 15.000 og 10.000 kroner.

 ?? ARKIV ?? FORSVARER: Ove Andersen var kvinnens forsvarer i voldssaken som var oppe for tingretten før jul. Her er advokaten avbildet i en annen sak.
ARKIV FORSVARER: Ove Andersen var kvinnens forsvarer i voldssaken som var oppe for tingretten før jul. Her er advokaten avbildet i en annen sak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway