Grimstad Adressetidende

– Hvorfor gjøre storby av lille Grimstad?

Arnulf Torp spør hvorfor noen har plassert store sementblok­ker foran Dampen kiosk. Han mener dessuten at det ikke egner seg med enveiskjør­ing i Storgaten, siden det ikke er parallelle gater.

- Arnulf Torp

Lesernes mening: Jeg lurer på hvorfor noen har plassert store sementblok­ker for å sperre veien inn til Dampen kiosk. Det er et must å kunne kjøre inn dit for å hente bestilte matretter. Hvis man vil ta fra dem som driver kiosken deres levebrød er det vel ok?

Jeg lurer på hvorfor man skal gjøre storby av lille Grimstad. Enveiskjør­ing egner seg der hvor man har flere parallelle gater slik at man lettere kan kjøre begge veier. I Grimstad har vi kun Storgata.

Jeg tror de fleste som skal ut og handle gjør det der de kan parkere bilen i naerheten av butikken for å slippe å dra på varer over lange strekninge­r. Derfor Odden, Sørlandsse­nteret eller Stoa. Vil man at folk skal parkere i Arresten og handle i øvre byen, burde man i det minste ha en utgang ved Kulturhuse­t.

Jeg bare lurer på hvor lenge jeg må vente i sommerhalv­året på at fotgjenger­ne skal slippe meg og bilen over fotgjenger­feltet, hvor det nå er lyskryss. Forrige gang det ikke var lyskryss måtte jeg vente så lenge mange ganger at jeg fikk lyst til å agere terrorist.

Jeg lurer på hvorfor man overser at en del mennesker i Norge ikke har stemmerett på grunn av mangel på enten pass, førerkort eller bankkort med bilde som er de eneste lovlige legitimasj­onsbevis i Norge. Vi har for mange år siden inngått en internasjo­nal avtale om at det skal utstedes nasjonale identitets­kort til alle borgere. Da ville bruken av de tre andre bortfalle, og alle ha rettighete­ne sine.

Jeg lurer på hvorfor så mange mener at et foster i mors liv er en del av kvinnens kropp når dette rent fysiologis­k er umulig. Enhver del av kvinnens kropp har denne kvinnes DNA og blodtype.

Et foster har gjerne en annen blodtype, og halvparten av DNA et er fra faren. Alle som har sett et nyfødt barn ser at dette er et eget individ som er festet til en navlestren­g som ser ut som en plastslang­e. Denne er koblet til placenta som er festet i livmoren. Når barnet er født kommer denne ut og det er ikke spor igjen av barnet. Barnet er altså en parasitt på moren og ikke en del av kroppen hennes.

Jeg lurer på hvorfor politiet markedsfør­er seg på store plakater og i reklame med et stort bilde av Riksvåpene­t i speilvendt utgave. Så vidt meg bekjent vender løven mot venstre. Når den er vendt mot høyre er det ikke vårt riksvåpen.

 ??  ?? INNLEGG: Arnulf Torp tar opp flere spørsmål, blant annet om enveiskjør­ing i Storgaten.
INNLEGG: Arnulf Torp tar opp flere spørsmål, blant annet om enveiskjør­ing i Storgaten.
 ??  ?? SKRIVER: Arnulf Torp er innom flere ulike temaer i innlegget.
SKRIVER: Arnulf Torp er innom flere ulike temaer i innlegget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway