Grimstad Adressetidende

Sterke møter med barn på flukt

To måneder blant flyktninge­r i Libanon har gitt de to bibelskole­elevene Sverre Olai Knarvik og Jørgen Reymert Jensen sterke inntrykk.

-

Fra starten av november til nyttår deltok Sverre Olai Knardal (19) og Jørgen Reymert Jensen (19) i arbeidet til Resurrecti­on Church i Beirut i Libanon.

De var da på team fra Bibelskole­n i Grimstad, BiG, og var i Beirut i samarbeid med Stefanusal­liansen. De jobbet da sammen med baptistkir­ken Resurrecti­on Church (Oppstandel­seskirken), en kirke som legger vekt på å hjelpe syriske og irakiske flyktninge­r. Kirken har et omfattende og bredt arbeid som forsøker å gi flyktninge­ne muligheter og verdighet.

Uten skole

Tre dager i uken arbeidet de to i et hjelpeprog­ram for barn som har flyktet til Libanon og ikke får skoleplass.

– Vi fikk ansvar i engelsk, matematikk og gymnastikk. På grunn av krig har mange av disse barna mistet år med skolegang og ikke minst barndom. Det er dessverre ingen syriske barn under åtte år som har opplevd hjemlandet sitt uten konflikt, sier Jørgen Reymert Jensen til Stefanusal­liansen.

– Vi møtte mange livlige barn på skolen, men de bar også sterkt preg av vonde opplevelse­r. En del lå langt bak når det gjaldt både lesing og skriving. Saerlig trist var det å se at mange av dem slet med å leke normalt, og det endte iblant opp med slåssing i stedet, sier han.

Slaveri

Flyktninge­nes mangel på rettssikke­rhet gjorde sterkt inntrykk på guttene.

– Daglig utsettes flyktninge­r i en leir nord i Libanon for en form for moderne slaveri. Kvinnelige flyktninge­r lider spesielt under denne mangelen på rettssikke­rhet med overgrepsf­orsøk og frykt for seksuell vold, sier de to. Innsendt av Stefanusal­liansen

 ?? FOTO: STEFANUSAL­LIANSEN ?? STERKE MØTER: Jens Jørgen Reymert (med briller) og Sverre Olai Knarvik (med lue) har arbeidet blant flyktningb­arn i Libanon i to måneder.
FOTO: STEFANUSAL­LIANSEN STERKE MØTER: Jens Jørgen Reymert (med briller) og Sverre Olai Knarvik (med lue) har arbeidet blant flyktningb­arn i Libanon i to måneder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway