Grimstad Adressetidende

– Svineglatt utenfor Arresten

Finn Hagemann er svaert begeistret for Arresten og parkerer ofte der. Men han er ikke fornøyd med manglende brøyting og strøing ved inngangen til Vestregate.

- VINTERFØRE­T Kjetil Karlsen, Camilla Hovstø kjetil@gat.no

Finn Hagemann er glad i Arresten, men lei av at det er glatt og utrygt ved inngangen fra byen.

– I utgangspun­ktet prøver kommunen å få flest mulig til å parkere i Arresten, men når en så skal gå ut i byen og går ut mot Vestregate og Nedre Tverrstred­et, er det bare issvuller og svineglatt. De bør heller vise litt service overfor dem som faktisk bruker dette parkerings­huset og holde det fritt for is og snø. De klarer det der bilene kjører inn. Hvorfor de da ikke klarer det der de gående går ut og inn fra p-huset, skjønner jeg ikke.

Det sier Finn Hagemann til Adressa. Han bor på Biodden og er en av dem som faktisk er svaert begeistret for Arresten og som bruker det mye.

– Ja, jeg er mye i byen og når jeg skal noe der, parkerer jeg konsekvent i Arresten. Det er jo et kjempeflot­t parkerings­hus som er helt topp og et supert sted å stå. Jeg kan ikke fatte at ikke andre bruker det, skryter Hagemann.

Men akkurat brøytinga utenfor inngangen ved Vestregate, er han altså ikke fornøyd med. Ei heller strøinga med sand.

– Hvor lenge har det vaert slik?

– Alltid! Dere hadde en liten sak om strøsanden i fjor vinter også, og at den kassa var låst med hengelås. Dette er jo det stedet i kommunen hvor det parkeres flest biler. Da burde kommunen prioritert dette og fått dette ordentlig, sier han.

– Hvordan er det å gå og bevege seg her, da?

– Det er under enhver kritikk. I hvert fall ut mot Vestregate og Nedre Tverrstred­et. På den andre siden er det stort sett greit, sier han.

Går med brodder

Han har ikke falt selv når han har gått her, men han vet om andre som har gjort det.

– Jeg går med brodder, men

jeg har sett andre som har falt der. Dette burde jo egentlig vaere enkelt for kommunen. De har en mindre maskin som kan brukes på mindre og trange steder. De burde bruke den utenfor inngangen slik at de får vekk snøen og isen der, sier han, og forstår heller ikke hvorfor kassa med strøsand utenfor inngangen er låst med hengelås.

– Har du gitt beskjed til kommunen om dette?

– Ja, jeg sendte en melding opp dit i fjor, men jeg hørte aldri noe mer om det, sier han.

Skummelt

En annen som fortviler over glatt og klumpete is ved utgangen fra Arresten er 80 år gamle Esther Rud. Hun skulle til byen og få Ipad-hjelp i Sorenskriv­ergården torsdag.

– Da parkerte jeg i Arresten. De ønsker jo at vi skal bruke det nye parkerings­huset i fjell. Men da jeg kom ut var det en svaer issvull som jeg måtte klatre over, og det var svaert glatt. Jeg er en dame på 80 år. Jeg klager vanligvis ikke på noe, men dette går ikke an. Tenk om noen faller og skader seg ordentlig, sier Rud. Hun håper kommunen ordner opp utenfor Arresten, så folk kan føle seg trygge når de parkerer der.

– Skal ikke vaere slik

Da Adressa var i kontakt med Hans Stormo, fagleder for bydrift i kommunen, i fjor, fortalte han at grunnen til at kassa med strøsand utenfor inngangen er låst, er fordi at de som styrer med Arresten har satt opp en kasse til, bare kort vei fra inngangen. Denne er ulåst. Dermed har de en som er ulåst, og en som er låst. De kan da fylle på mer sand fra den kassa som står åpen når den er tom.

– Men hvorfor kan dere ikke brøyte bedre utenfor inngangen slik at dere unngår at det blir store issvuller, og veldig glatt, rett utenfor inngangen ved Vestregate?

– Slik skal det ikke vaere. Det er jeg enig med ham i. Vi prøver derfor å holde det isfritt rett utenfor døra der, så jeg skal ta det opp med dem som har med det å gjøre, sier Stormo, som legger til at de har veldig travle dager nå for tiden. ➤

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? UBEHAGELIG: Mange eldre synes det er skummelt å gå ute når det ikke er strødd. Her en dame på 93 år i Storgaten onsdag.
FOTO: PRIVAT UBEHAGELIG: Mange eldre synes det er skummelt å gå ute når det ikke er strødd. Her en dame på 93 år i Storgaten onsdag.
 ??  ?? LÅST: Den naermeste strøkassa med sand rett utenfor inngangen er låst med hengelås. Det skjønner ikke Hagemann noen ting av.
LÅST: Den naermeste strøkassa med sand rett utenfor inngangen er låst med hengelås. Det skjønner ikke Hagemann noen ting av.
 ??  ?? SKODD: Finn Hagemann tar ingen sjanser, og tar på seg brodder før han går mot Arresten.
SKODD: Finn Hagemann tar ingen sjanser, og tar på seg brodder før han går mot Arresten.
 ??  ?? ISSVULLER: Slik ser det ut rett utenfor inngangen til Arresten mot Vestregate og Nedre Tverrsrede­t: tjukke, glatte issvuller.
ISSVULLER: Slik ser det ut rett utenfor inngangen til Arresten mot Vestregate og Nedre Tverrsrede­t: tjukke, glatte issvuller.
 ??  ?? REAGERER: Finn Hagemann er full av lovord om Arresten, men liker ikke at kommunen ikke strør skikkelig og fjerner de
REAGERER: Finn Hagemann er full av lovord om Arresten, men liker ikke at kommunen ikke strør skikkelig og fjerner de
 ??  ?? store issvullene som er rett utenfor inngangen.
store issvullene som er rett utenfor inngangen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway