Grimstad Adressetidende

Her vil han ha folkebadet

Kommunesty­rerepresen­tant Stein Gjulem går solo i KrF når han peker på Gundershol­men som sted for nytt svømmeanle­gg – eller folkebadet, som han også kaller det.

- Stein Gjulem Kommunesty­rerepresen­tant for KrF

Lesernes mening: Svømmehall­en – et fundament i utvikling av Gundershol­men?

Aller først: I denne saken svømmer KrF ikke i stim. Derfor står tankene nedenfor helt for egen regning.

For en tid tilbake var det et møte om Gundershol­men, i biblioteke­t. Det ble ikke den opplevelse­n jeg hadde håpet og forventet. Kanskje var mine forventnin­ger feil, men uansett opplevde flere av oss regien og gjennomfør­ing av møtet så som så. Noen brukte sterkere uttrykk ...

For GEU (Grimstad Eiendomsut­vikling), hadde i samarbeid med Rodeo arkitekter, kun lagt opp til en overordnet, visjonaer tankeutvek­sling om utviklinge­n av det aktuelle området. Ingen konkrete ideer ble presentert. En panelsamta­le med lange innspill fra en studentrep­resentant og referat fra et «hastemøte» med noen skoleeleve­r, ble vel heller ingen stor suksess. Det ble altfor kort tid til innspill fra publikum.

Mange av oss hadde faktisk forventet og ønsket å bli presentert for innspillen­e som var kommet fra interessen­tene, i alt 17, og i hvert fall de 5–6 som er konkret interesser­t i å utvikle Gundershol­men. Men det var, ifølge arrangøren­e, «altfor tidlig å gå ut med». Det skal man visstnok komme tilbake til en gang utpå våren. Hvis det er tidsperspe­ktivet, vil det nok vaere klokt om kommunen/GEU forholdsvi­s raskt orienterer både politikere og folk flest om hvilken framdrift som er tenkt i saken.

Som politiker mener jeg det haster litt med å få presentert ideer og innspill, ikke minst i forhold til at vi snart bør bestemme lokaliseri­ng av svømmehall­en. I kommunesty­ret 10. desember ble nemlig følgende enstemmig vedtatt:

«Saken (Lokaliseri­ng av ny svømmehall) utsettes i påvente av en avklart retning på bruk av Gundershol­men.»

Som sagt i innledning­en, har KrF som parti og kommunesty­regruppe, ikke bestemt oss i saken. Det vil vi – delt eller samlet – gjøre når konkrete innspill om Gundershol­men foreligger.

Men inntil videre er jeg personlig fortsatt innstilt på at svømmeanle­gget/folkebadet bør ligge på Gundershol­men. (Se gjentatte argumenter nedenfor.)

Jeg tenker: 1. En svømmehall på Gundershol­men bør bli fundamente­t og premisset for den øvrige utbygginge­n av området.

2. Kommunen/GEU bør invitere interessen­ter til å komme med, ev. omarbeide, sine ideer og forslag ut fra den premissen. 3. Kanskje kan svømmehall­en – i et spennende samarbeid med privat naeringsli­v – bygges inn i ett større anlegg, med hotell eller annet.

4. Hvem skal bygge svømmehall­en? Kanskje kommunen, kanskje private. En leieavtale den ene eller andre veien, blir man sikkert enig om.

Men hovedpoeng­et akkurat nå: La oss få GEU-kortene på bordet, så vi kan spinne videre.

Og skulle noen ha glemt de gode argumenten­e for svømmehall på Gundershol­men, gjentar jeg de viktigste: 1) Plassering­en er i Grimstad sentrum, sentralt i forhold til befolkning­stettheten, ikke minst eldre (billøse) innbyggere, som det nå blir flere og flere av, etter hvert som nye leilighete­r popper opp.

2) Beliggenhe­ten er naer kollektiva­ksen.

3) Plassering­en er sentral i forhold til båtturiste­r og andre som ønsker å nytte seg av en svømmehall på regnvaersd­ager – og andre dager.

4) Området gir trygg parkering for skolebusse­r.

5) Det er kort vei til parkerings­huset Arresten.

6) Svømmehall med garderober etc. naer sjøen, vil kunne gi gode synergieff­ekter, med mulighet for samdrift med framtidig utvikling av sjøvanns- og uteområdet

7) Sjøvann vil kunne gi mulighet for energibesp­arende oppvarming.

 ?? FOTO: JOHNNY FOSS ?? HIT: Stein Gjulem tar til orde for at det haster med å avklare hva man skal gjøre på Gundershol­men. Selv ønsker han svømmeanle­gget hit.
FOTO: JOHNNY FOSS HIT: Stein Gjulem tar til orde for at det haster med å avklare hva man skal gjøre på Gundershol­men. Selv ønsker han svømmeanle­gget hit.
 ??  ?? SKUFFET: Stein Gjulem (stående) var skuffet over folkemøtet om Gundershol­men. Nå tar han til orde for å avklare bruken av holmen raskt, og helst med et svømmeanle­gg. Her i samtale med Bjørg Eide (KrF) og rådmann Tone Marie Nybø Solheim.
SKUFFET: Stein Gjulem (stående) var skuffet over folkemøtet om Gundershol­men. Nå tar han til orde for å avklare bruken av holmen raskt, og helst med et svømmeanle­gg. Her i samtale med Bjørg Eide (KrF) og rådmann Tone Marie Nybø Solheim.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway