Grimstad Adressetidende

Leter etter ny styreleder

I tre år har Per Eirik Heimdal vaert styreleder i Amazon. Nå jakter styret etter arvtakeren hans.

- ➤ Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Nå har jeg vaert styreleder i tre år, og det har vaert tre år med veldig mye jobb. Jeg skal fortsette i styret fremover også, men jeg synes det er greit å gi styreleder­vervet til noen andre nå, sier Per Eirik Heimdal.

Sammen med resten av styret, og et solid trenerappa­rat, har han klart å forvandle Amazon. På banen har de blitt et sørlandsla­g som nå hevder seg i toppen i 1. divisjon, og også det økonomiske som klubben har trøblet med i en del år ser nå bra ut. De siste tre årene har klubben faktisk hatt et lite overskudd å slå i bordet med.

– Den nye styreleder­en vil nyte godt av å komme inn i et etablert styre. Vi har alle forutsetni­ngene på plass nå for at vi skal få en kjempeseso­ng, og det er også gode forutsetni­nger for veien videre, sier Heimdal.

Samarbeid med andre

Fotballklu­bben hadde sitt årsmøte tirsdag, og det var et godt sportslig år de kunne se tilbake på i årsberetni­ngen sin.

Som kjent spilte Amazon i 1. divisjon i fjor, og der hadde de som mål om å havne på øverste del av tabellen. De lå og knivet helt i toppen lenge, men endte til slutt på en hederlig 6. plass.

Laget har hatt to faste representa­nter på J16-landslaget ved Malene Oland Haugen og Mina Sofie Grøtterød Pedersen. De har begge startet 2019-sesongen med fast plass på J17-laget.

Tommy Egeli fortsatte i 2018 det han startet på i 2017, og Amazon har etter hvert blitt formet mer og mer som et Sørlandsla­g.

De nest beste spillerne i klubben har spilt 3. divisjonsf­otball med Sørfjell, men det samarbeide­t tar nå slutt.

– De nest beste spillerne våre vil i år kunne spille i Randesund, som vi har innledet et samarbeid med. Det er viktig med en kamparena for de spillerne som ligger litt i skorpa til A-laget, og jeg tror det er veldig positivt at vi markerer oss litt i Vest-Agder også. I dag har vi spillere på laget vårt fra Risør i øst til Lindesnes i vest, og det er vi stolte av, sier Heimdal.

Klubben samarbeide­r også godt med Imås om de yngre spillerne. I 2018 hadde Amazon spillere født i årene 2006–2011.

I juli stilte for øvrig Amazon med et J17-lag i Dana Cup i Danmark. Der tok de en sterk bronsemeda­lje i A-sluttspill­et.

Planleggin­g

At A-laget sikret seg videre spill i 1. divisjon nokså tidlig var for øvrig positivt for 2019. Planene for dette året har blitt lagt svaert tidlig.

– Tidligere har vi jo kjempet med nebb og klør for å klare å beholde plassen, men i 2018 så vi nokså tidlig at vi ville klare å beholde plassen. Da kunne vi allerede i oktober presentere de økonomiske rammene og si utad at vi skal rykke opp i 2019, som er vårt mål. Før jul hadde Tommy Egeli på plass 24 spillere, og et komplett trenerappa­rat. Det ser lovende ut for det neste året altså, sier Per Eirik Heimdal.

Laget er hovedsakel­ig et sørlandsla­g fremdeles, men for å klare målsetting­en om et opprykk har Egeli fått inn litt rutine i form av to dyktige finske spillere, en dansk jente, samt to spillere som kom fra Uraedd.

Arbeidende styre

Amazon har et beskjedent budsjett sammenlign­et med en del andre klubber, og saerlig sammenlign­et med herreklubb­er på samme nivå.

– I 2019 legger vi opp til et budsjett på 2,8 millioner kroner. I år ha vi tatt en sjanse og har økt budsjettet vårt med 20 prosent, noe som betyr at vi må ut og finne ekstra penger. Vi jobber med noe vi har kalt for Amazon-ringen nå, hvor vi ber sponsorer om 15.000 kroner, og for det tilbyr vi de ulike samlinger og treff og slik. Alle planene for dette er ikke klare enda, men det kommer snart, sier Heimdal.

Han forteller at alle midlene klubben har til rådighet går til det sportslige.

– Vi har ingen daglig leder her, hos Amazon har vi et arbeidende styre, som gjør alt på frivillig basis. Vi fordeler oppgavene, og selv om jeg nå forlater styreleder­vervet, så vil jeg ta meg av økonomisty­ringen i klubben, og så skal den nye styreleder­en få lov til å jobbe mer med det strategisk­e for klubben, sponsorer og slik, sier styreleder­en.

Alle, bortsett fra to personer blir vaerende i Amazon-styret det kommende året. I tillegg til Per Eirik Heimdal vil styret bestå av Kari Eliana Hjembo, Hans Inge Saevareid, Tore Steen, Frode Berntsen, Hans Jørgen Vik og Svenn Ohrvik. De to sistnevnte er de eneste nye i styret.

– Det er viktig med god kontinuite­t, sier Heimdal, som sier at en ny styreleder vil vaere på plass innen kort tid.

– Vi skal ha et styremøte på dette nå snart, og så håper vi å få på plass ny styreleder på et ekstraordi­naert årsmøte om kort tid. Alt det andre i klubben vår er jo på plass nå, så nå mangler det bare en ny styreleder, sier Heimdal.

Vil ha mer publikum

Den avtroppend­e styreleder­en tror 2019 blir et spennende år.

– Jeg tror det blir et veldig spennende år, hvor vi har satt oss et hårete mål om å rykke opp. Vi skal jobbe knallhardt for å få til det, og så håper vi jo at det er sponsorer der ute som ser verdien av å satse på damer, og støtte damefotbal­len. Amazon er det eneste laget på så høyt nivå fra Nanset (Larvik) i øst til Klepp i vest. Damefotbal­len er på stor fremmarsj i Europa, og vi har troen på at det skal bli like populaert blant publikum i Norge etter hvert også, sier Heimdal.

– Vi har et stort mål om å få flere tilskuere på kampene våre. Vi trenger svaret på hvordan vi skal klare å få grimstadfo­lk, og sørlending­er til å komme for å se kampene våre. Det er så viktig for jentene og deres videre utvikling. Har noen et godt svar på det tar vi gjerne imot. Vi tror i alle fall det blir gøy å følge Alaget vårt i år, for vi skal rykke opp, sier Heimdal.

 ??  ?? GIR SEG: Per Eirik Heimdal (t.h.) gir seg som styreleder i Amazon. Han skal fortsette i styret, og vil nok også i tiden fremover samarbeide med Amazon-trener Tommy Egeli (t.v.).
GIR SEG: Per Eirik Heimdal (t.h.) gir seg som styreleder i Amazon. Han skal fortsette i styret, og vil nok også i tiden fremover samarbeide med Amazon-trener Tommy Egeli (t.v.).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway