Grimstad Adressetidende

Slaget om Sørlandet starter i morgen

Den første oppkjøring­en i slaget om Sørlandet går av stabelen førstkomme­nde onsdag. Da møter Jerv Start til dyst.

- ➤ Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

– Det stemmer at vi skal treffe Start nå til onsdag. Det er en kamp vi avtalte å spille slik at de som ikke har fått så mye spilletid i vinter, på begge lag, skal få en god kamptrenin­g og får spilt på det nivået som de skal.

Dette bekrefter Jerv-trener Arne Sandstø til Adressa søndag. Bare kort tid i forveien hadde laget selv lagt ut melding på Facebook at de to lagene skal møtes. «Førstkomme­nde onsdag blir det en liten forsmak på slaget om Sørlandet. Jerv og Start møtes til dyst klokken 13.00 på Myra. Vi håper mange gule og blå tar veien over kommunegre­nsa», skrev de.

– En mulighet som åpnet seg

Dette blir altså det aller første oppgjøret mellom de to lagene etter at Jerv holdt seg i OBOSligaen i fjor, mens Start som kjent rykket ned fra Eliteserie­n. Dermed vil de to lagene møtes i årets serie, og første smakebit på dette blir altså førstkomme­nde onsdag.

– Er dette en kamp dere har planlagt lenge, eller var det bare en mulighet som åpnet seg nå?

– Det var noe som åpnet seg nå, ja, sier Sandstø.

I tillegg til denne kampen nå på onsdag, skal de to lagene også møtes på Marbella 4. mars når begge lag er nede på trening der da.

Foreløpig har ikke Sandstø plukket ut laget eller bestemt seg for hvem som skal få spille.

– Nei, jeg vet ikke helt hvem det blir ennå. Vi må se litt på hvem vi har tilgjengel­ig, men det blir dem som er i troppen og som ikke har fått spilt så mye i de første kampene nå i vinter. Det er for at de skal få spille hele kampen, sier han.

Vet ikke om Håbestad spiller

Nykommeren Ole Marius Håbestad har gjort det svaert bra i Jerv-trøya så langt i vinter, og har scoret fem mål i fire av vintertren­ingskampen­e. Sandstø har likevel ikke bestemt seg for om han skal få spille til onsdag.

– Vi får se. Vi har jo ikke for mange spisser, men vi får se hva vi ender opp med, sier han.

– Nå har dere hatt fire treningska­mper så langt i vinter, og dere har vunnet tre av dem og spilt en uavgjort, Hvordan vil du si at dere ligger i rute fram mot seriestart?

– For oss har det vaert et poeng å møte litt antatt svakere motstand i disse kampene, selv om to av dem vi har møtt vil ligge i toppen i årets andredivis­jon. Disse kampene er derfor en måte å få fram mange gode bilder på den måten vi vil spille på. Det har vaert det viktigste for oss med disse kampene. Så vil det bli tøffere prøver fremover, og da får vi bedre se hvordan vi ligger an i forhold til de andre, sier Sandstø.

– Ser solide ut

– Men hva synes du om det du har sett så langt i vinter?

– Da ser vi solide ut. Så handler alt om å få til enda mer av det offensive spillet. Vi har scoret mange mål i vinter, men mot Notodden burde vi ha vunnet. I den kampen så vi et lite gufs fra i fjor der vi var sjansemess­ig overlegne, men likevel ikke klarte å ta alle tre poengene. Det jobber vi med, å kunne kjempe og vinne de jevne oppgjørene, sier han.

– Nå blir denne kampen til onsdag den aller første av flere i år mellom disse to lagene. Gleder du deg til kamp?

– Jeg gleder meg alltid til fotballkam­per, sier Arne Sandstø til slutt.

 ??  ??
 ?? ARKIV ?? MØTES IGJEN: Jerv og Start skal begge spille i OBOS-ligaen igjen i år. Første kamp i slaget om Sørlandet står førstkomme­nde onsdag.
ARKIV MØTES IGJEN: Jerv og Start skal begge spille i OBOS-ligaen igjen i år. Første kamp i slaget om Sørlandet står førstkomme­nde onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway