Grimstad Adressetidende

Inviterer til stor byfest

Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) har invitert 160 lag og foreninger i Grimstad til å bli med å lage en gedigen byfest for alle i mai.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) ville så gjerne skape liv og røre i byen, og markere at Byhaven åpner. Dermed blir det stor byfest i sentrum i slutten av mai.

– Det stemmer at jeg har tatt initiativ til å lage en byfest. Jeg vil at det skal bli en skikkelig folkefest for hele familien. Da skal vi ha masse liv og gøy, og masse glede som får fram mangfoldet av alle de ulike aktivitete­ne og alt det flotte som foregår i byen vår.

Dette forteller ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) til Adressa. Til sommeren er det tre år siden sist byen hadde en skikkelig folke- og byfest. Da var det fest i anledning 200 års jubileet. Nå vil altså ordføreren ha en ny byfest, og det blir det lørdag 25. mai. Denne gangen skal det både vaere for å feire alt det frivillige arbeidet som foregår i en lang rekke ulike lag og foreninger i kommunen, men også for å feire Byhaven.

– Må ha markering i Byhaven

– Jeg har stilt ett krav til denne festen, og det er at vi må ha en markering av Byhaven. Det skal vi derfor ha denne dagen, en times tid. Denne markeringe­n blir sannsynlig­vis klokka 12.00 denne dagen. Men både før og etter denne markeringe­n vil det vaere masse liv i hele byen, og det ser nå ut til at store deler av byen vil bli tatt, og det synes jeg er kjempebra, sier han.

For å få til denne festen, og for at den skal bli slik ordføreren ser for seg, har han derfor sendt ut informasjo­n og invitasjon til 160 ulike lag og foreninger i Grimstad og invitert dem til å vaere med hvis de har noe de vil vise fram. Mange av dem har allerede meldt sin interesse til Tom Sigurd Dokkedal, som har blitt prosjektle­der for byfesten. Ordføreren fikk ideen til festen da han snakket med Frivilligs­entralen, og er et samarbeid mellom ordføreren og Naeringsfo­reningen. Alle butikkene i sentrum vil derfor vaere åpne denne lørdagen. Samme dag skal det også vaere «Turist i egen by» i regi av Turistkont­oret, og ideen er at disse arrangemen­tene skal kunne dra nytte av hverandre.

Vil skape entusiasme og liv

– Vi har denne Byfesten for å skape entusiasme og liv i sentrum, og stikkorden­e for dagen er derfor: Grimstad, familie, gøy, trivsel og liv. Jeg synes også det passet bra at det skal vaere «Turist i egen by» denne dagen. Det betyr at hele byen blir tatt i bruk og det vil vaere mange tilbud og aktivitete­r som vil vaere åpne for folk, sier ordføreren.

– Ja, hva skal denne festen inneholde? Hva blir programmet?

– Det blir et veldig stort mangfold. Det blir alt fra turnog danseoppvi­sninger til sang og forskjelli­ge lag og foreninger

Jeg vil at det skal bli en skikkelig folkefest for hele familien. Da skal vi ha masse liv og gøy, og masse glede.

Kjetil Glimsdal, ordfører

Det betyr at hele byen blir tatt i bruk og det vil vaere mange tilbud og aktivitete­r som vil vaere åpne for folk.

Kjetil Glimsdal, ordfører

som viser fram hva de holder på med. De vil presentere sine aktivitete­r uten at det er så veldig mye program rundt det. Så vil byens spisestede­r og handelssta­nden legge til rette slik at det kan bli en trivelig og flott dag både til å spise og handle i byen. Nå er det ikke jeg som har full oversikt over hvordan alt dette blir, men at det blir stort, det er helt klart, sier han.

Blir gratis fotballkam­p

Han har også hørt rykter om at det skal skje noe på søndagen.

– Da har jeg hørt at Jerv skal spille hjemmekamp klokka 18.00 og at den blir folkets kamp. Da kan alle som vil komme gratis inn på kamp, sier han.

Jerv skal spille mot Aalesund denne dagen.

– Hva er det du vil markere og feire på denne Byfesten?

– Vi skal markere og feire at vi har en veldig flott og trivelig by med et mylder av tilbud og aktivitete­r. Og at Byhaven skal åpne, sier han.

Kan bli årlig

– Er dette starten på en årlig byfest i Grimstad?

– Det kan hende, selv om jeg har sagt til dem i prosjektgr­uppa at de skal slippe å vaere forpliktet til å ha dette ansvaret de neste 10 årene. Nå gjør vi dette i år, og så ser vi hvordan det går. Men det hadde jo vaert bra hvis vi kunne fått videreført dette på en eller annen måte, sier han.

 ??  ??
 ??  ?? FESTLIGHET­ER: Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) vil ha en skikkelig markering av Byhaven når den åpner. Og en markering av alt det frivillige arbeidet som foregår av en lang rekke lag of foreninger i Grimstad. Resultatet skal bli en byfest, som skal arrangeres lørdag 25. mai.
FESTLIGHET­ER: Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) vil ha en skikkelig markering av Byhaven når den åpner. Og en markering av alt det frivillige arbeidet som foregår av en lang rekke lag of foreninger i Grimstad. Resultatet skal bli en byfest, som skal arrangeres lørdag 25. mai.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway