Grimstad Adressetidende

Kraftig vekst i nye jobber

-

➤ Det går godt i arbeidsmar­kedet, i alle fall for dem som kommer innenfor. Leder av finanskomi­teen, Henrik Asheim (H), skriver i et innlegg at det ble skapt 55.000 nye jobber i fjor. Det et gledelig, for folk i jobb er baerebjelk­en i det norske velferdssa­mfunnet.

➤ Også i Grimstad var det en solid vekst i antall nye arbeidspla­sser, ifølge Statistisk sentralbyr­å. Fra utgangen av fjerde kvartal 2017 til og med fjerde kvartal 2018 ble det 320 nye arbeidspla­sser her i kommunen, viser statistikk­en. De aller fleste kom i privat sektor, mens kommune- og statsforva­ltning holdt seg stabilt. I sum naermer det seg ni tusen lønnsmotta­kere i Grimstad.

➤ En del av veksten skyldes at vi har kreative mennesker som våger å ta risiko. De finnes heldigvis også her i kommunen. Bare i løpet av den siste uken har vi fortalt om selskapet Fair Deal Gruppen, som vant en kontrakt til 20 millioner kroner om å levere tribuner til Trondheim spektrum, også kalt Nidarøhall­en. Selskapet, der Jan Erik Groos er daglig leder, leverer en imponerend­e vekst og produkter med spennvidde – fra tribuner til smarte møbler for små leilighete­r.

➤ En annen fersk bedrift, er Grimstad brusfabrik­k. Med sin nisjesatsi­ng gjør de suksess i mineralvan­nsmarkedet.

➤ Det gir gjenklang i en by som har levert god drikke i generasjon­er.

 ??  ?? NYSKAPNING: Grimstad brusfabrik­k bidrar til aktivitet og identitets­bygging i byen gjennom sin satsing.
NYSKAPNING: Grimstad brusfabrik­k bidrar til aktivitet og identitets­bygging i byen gjennom sin satsing.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway