Grimstad Adressetidende

– Midtre korridor vil bli en katastrofe for bygdelivet

Johannes Worlitzsch i Tørå Håbbestad Velforenin­g mener bygder øst i Grimstad vil bli rasert dersom den nye motorveien klomemr i midtre korridor.

- Johannes Worlitzsch Tøra Håbbestad Velforenin­g

Lesernes mening: En ny trase i midtre korridor vil bli en katastrofe for alt bygdeliv øst i Grimstad kommune. Veilinjene går midt gjennom flere bygder, og enda flere bygder videre østover i Arendal kommune. Bygdene bli rett og slett rasert for å lage enda en vei, slik at man til slutt vil ha 11 felt mellom Grimstad og Arendal.

Der veien kommer til å krysse gamle E18 (407) ved Lunde vil det antakeligv­is bli bygget en bru høyt oppe i lufta. Høyden på brua kombinert med landskapet rundt vil føre til at motorveist­øy vil spre seg godt og langt i bygge retninger – opp mot Rykene og ned gjennom hele Liadalen.

Støybelast­ningen i hele dalen vil bli enorm. Veilinjene i midtre korridor ligger blant annet på den gamle kongeveien. Hele området er dessverre ikke et registrert friluftsom­råde, men et turområde som er brukt veldig mye av lokalbefol­kningen i bygdene og folk fra naerområde på Rykene, Lia og Vik, pluss noen som kommer fra andre deler av kommunen for å gå tur. Her er det et rikt og variert dyreliv og flotte og godt brukte jaktområde­r.

Det har alltid vaert snakk om at hvis det bli behov for en større vei, så skal den nåvaerende E18 utvides! Dette har folk forhold seg til.

Folk langs den nåvaerende traseen har på grunn av dette ikke i så stor grad investert i boliger og området. I bygdene har folk bosatt seg, investert stort i boliger og planlagt langsiktig.

Håbbestad er et LNF-området med formål landbruk. Folk som har bosatt seg der de siste årene har også gjort det på grunn av det. Man har fått informasjo­n om at det ikke kommer til å bli boligfelte­r eller andre store inngrep i hvert fall frem til 2027 (etter kommunepla­n 2015-2027), og nå skal det bygges motorvei?

Folk har ikke engang hatt lov til å legge vann og kloakk i en nyoppført garasje, men motorvei er ok?

 ?? FOTO: JOHNNY FOSS ?? OVERSIKT: Bildet viser Temse og bygdene rundt. Et av forslagene er at den nye motorveien skal gå nordvest for Temse.
FOTO: JOHNNY FOSS OVERSIKT: Bildet viser Temse og bygdene rundt. Et av forslagene er at den nye motorveien skal gå nordvest for Temse.
 ??  ?? INNLEGG: Johannes Worlitzsch har skrevet innlegg mot motorveiby­gging på vegne av Tørå Håbestad Velforenin­g. Til venstre i blå skjorte, Trond Peder Kvikshaug, som tok initiativ til det åpne bygdemøtet om E18 på Håbbestad sist uke.
INNLEGG: Johannes Worlitzsch har skrevet innlegg mot motorveiby­gging på vegne av Tørå Håbestad Velforenin­g. Til venstre i blå skjorte, Trond Peder Kvikshaug, som tok initiativ til det åpne bygdemøtet om E18 på Håbbestad sist uke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway