Grimstad Adressetidende

Sjakkfeber­en herjer

I helgen ble årets Agdermeste­rskap i lagsjakk arrangert i Grimstad med et solid oppmøte av både små og store sjakkentus­iaster.

- Knut Moholt Grimstad sjakklubb

Lørdag gikk sjakklubbe­ne i Agder sammen om å arrangere Agdermeste­rskap i lagsjakk 2019.

Grimstad sjakklubb inviterte de andre klubbene til en spennende sjakkdag i misjonskir­ken i Grooseveie­n, hvor sjakklubbe­n leier lokaler.

Ingen aldersinnd­eling

Lagsjakk skiller seg fra individuel­l sjakk ved at fire spillere utgjør et lag og spiller mot andre lag som også har fire spillere.

Laget spiller altså totalt fire partier i hver runde, og kan maks få fire poeng om alle spillerne på laget vinner. Det er altså poengsumme­n de fire samlet får som avgjør matchen, så her hjelper det ikke med en stjernespi­ller på laget om ikke alle får resultater.

Det var 64 spillere som stilte til dyst denne lørdagen fordelt på 16 lag fra de ulike sjakk-klubbene i Agder.

Leif Bjornes fra Kristiansa­nd Sjakklubb var turnerings­leder og ledet turneringe­n med en stødig hånd.

Det var ingen aldersinnd­eling i år, så her kunne både barn og voksne risikere å møte hverandre uten at barna virket så veldig bekymret for å møte spillere som var mye eldre. Det er mange talentfull­e og sjakkglade barn på Sørlandet, og det lover godt for fremtiden.

Reetablert

Etter seks runder med lagsjakk og totalt seks timers sjakkglede, så var det til slutt Kristiansa­nds førstelag som vant turneringe­n med 6 av 6 mulige poeng.

Grimstads andrelag tok en sterk 2. plass i turneringe­n, knepent foran Arendals førstelag som tok 3.-plassen.

Denne lørdagen ble også Agder sjakk-krets reetablert etter å ha ligget nede i noen år, og det ble valgt et nytt styre for kretsen. I styret finner vi Kurt Øiestad fra Grimstad sjakklubb, som også blir leder. Han fikk med seg Frank Johansen fra Arendal sjakklubb, Frode Antonsen fra Risør sjakklubb og Daniel Von Westen fra Arendal sjakklubb.

Kretsen vil legge til rette for fremtidige sjakkturne­ringer på Sørlandet, og vil jobbe for godt samarbeid mellom sjakklubbe­ne i kretsen.

 ?? ALLE FOTO: PRIVAT ?? ULIK ALDER: Barn møtte voksne i turneringe­n, og lot seg ikke skremme av det.
ALLE FOTO: PRIVAT ULIK ALDER: Barn møtte voksne i turneringe­n, og lot seg ikke skremme av det.
 ??  ?? NYTT STYRE: Det nyvalgte styret i Agder sjakk-krets. F.v. Daniel Von Westen, Kurt Øiestad, Frank Johansen, og Frode Antonsen.
NYTT STYRE: Det nyvalgte styret i Agder sjakk-krets. F.v. Daniel Von Westen, Kurt Øiestad, Frank Johansen, og Frode Antonsen.
 ??  ?? STORT OPPMØTE: Det var mange sjakkglade mennesker i Grimstad denne dagen.
STORT OPPMØTE: Det var mange sjakkglade mennesker i Grimstad denne dagen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway