Grimstad Adressetidende

Beboerne langs veien er ikke fornøyd

Innbyggern­e på Inntjore er oppgitt over lite informasjo­n om arbeidet som skjer på Inntjoreve­ien. På egen hånd fant Anna Signe Dønnestad denne uka ut at veien har seget.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Anna Signe Dønnestad og Arild Dypvik er skuffet over at de har fått så lite informasjo­n om arbeidet som skjer på Inntjoreve­ien. Omkjørings­veien har også skapt trøbbel.

9. desember i fjor var det et stort ras på Inntjoreve­ien, som ødela veien og førte til at beboerne i på Inntjore ble nødt til å kjøre en midlertidi­g vei ut til Trolldalen på E18 når de skulle ut av bygda. Siden den gang har de fått informasjo­n fra kommunen to ganger om arbeidet på veien, noe de syns er altfor lite.

– Det begynner jo å bli en stund siden raset nå, men vi har hørt veldig lite fra kommunen. Sist vi hørte fra dem var

25. januar, og da var det i grunnen bare en melding om at de vurderte å åpne veien midlertidi­g. Det var jo ikke så veldig informativ­t, og ingenting har skjedd. At vi ikke får noe informasjo­n syns vi er altfor dårlig, sier Anna Signe Dønnestad.

Elendig vei

Siden raset gikk har beboerne på Inntjore kjørt den midlertidi­ge veien, som ender opp i Trolldalen ved E18, mellom Grimstad og Lillesand. Det har vaert utfordrend­e. – Den siste tiden har vi kjørt på en svaert dårlig vei. Den har til tider vaert så dårlig og humpete at vi har måtte kjørt i maks 10 kilometer i timen for at ikke bilene våre skulle bli ødelagte. Vi har klaget til kommunen og bedt de fikse det, og i går fylte de faktisk igjen noen av hullene. Men veien er likevel så sølete og fael, at bilen min ser ikke ut verken når jeg kommer til jobb, eller når jeg har kommet hjem fra jobb. For meg som har kjøreskole er det veldig fortvilend­e dette her, sier Dønnestad.

Tungvint

Beboerne har innfunnet seg med at de har måttet kjøre en midlertidi­g vei en stund, men syns det begynner å hale ut i tid nå. Saerlig frustreren­de er det for dem som trenger traktor.

– Jeg skulle få hjelp av broren min til noe her med traktoren hans, men det gikk jo ikke, for traktorer kan jo ikke kjøre på E18, så han kommer seg faktisk ikke inn til bygda vår. For mopeder og traktorer her så nytter det jo ikke å komme seg noen vei for å fylle diesel eller bensin heller, så vi har måttet hente kanner med drivstoff i byen. Det er fryktelig tungvint, sier Anna Signe Dønnestad.

Da Adressa pratet med Hans Stormo i januar, sa han at de vurderte å åpne veien midlertidi­g, blant annet for at det skulle bli enklere skolevei for skolebarna der ute.

– Det har ikke skjedd, og vi har i alle fall ikke fått noen beskjed om dette. Ungene har taxi, men slik jeg har forstått det så kommer ungene ofte for seint til skolen, fordi taxiene ikke er på tida. Og så er det jo en fryktelig tungvint, lang og humpete vei da. I tillegg må man jo helt til Lillesand før man kan kjøre mot Grimstad, og så har man et viltgjerde også, som vi må åpne og lukke hver gang vi kjører denne veien. Det er tungvint, sier Dønnestad.

Lite informasjo­n

Kjøreskole­laereren fra Inntjore er lei av dårlig og for lite informasjo­n, og syns det er skuffende at de får informasjo­n om veien fra andre enn kommunen.

– Jeg var borte og pratet med en av arbeiderne fra PS Anlegg borte på veien her om dagen, og han sa at veien har seget litt. Hvorfor kan vi ikke bare få den informasjo­nen fra kommunen? spør hun seg.

– Når jeg nå får vite at veien har seget, og jeg ser at de har fylt på med et lass med ny stein, så skjønner jeg jo at det vil ta litt tid før vi kan kjøre på denne veien, men det hadde vaert greit å få den informasjo­nen fra kommunen. Vi kan leve med denne omkjørings­veien litt til, men vi kan ikke leve med at de ikke informerer oss, og at den eneste informasjo­nen vi får er at de må vente litt, og vurdere. Vi trenger noe mer håndfast, legger hun til.

Ikke noe dramatikk

Hans Stormo, som er fagleder for bydrift i Grimstad kommune forteller at det har seget litt på Inntjore, men at det ikke er noe å bekymre seg for.

– Det har seget 11 millimeter, og det er det ikke noe dramatikk i. Det er faktisk så mye som vi måtte forvente, det skal jo sette seg litt, sier han.

Nå har arbeiderne han har i sving lagt på overhøyden på 1.30 meter på veien, som skal ligge til midten av neste uke, før de gjør resten av arbeidet der.

– Jeg ser for meg at vi kan sette trafikk på veien i perioder om halvannen uke, sier Stormo. – Hva vil det si?

– Vi kommer jo til å fortsette sikringsar­beidet her, så veien vil nok bare vaere åpen for trafikk i perioder. Jeg ser for meg at folk kan kjøre der på morgenen, kanskje til lunsj og på kvelden, men dette er noe vi må ta med dem som arbeider der, sier Stormo.

– Beboere klager på at de ikke får nok informasjo­n fra dere. Hva tenker du om det?

– Vi sender ut tekstmeldi­nger når vi har noe å fortelle. Det har ikke vaert noe nytt på fortelle i det siste. Vi kommer snart til å sende ut informasjo­n om det som skjer nå de neste ukene, svarer Stormo.

– Enkelte beboere syns omkjørings­veien har vaert for dårlig også, hvor bevisste er dere på å holde den i stand?

– Vi er stadig på den veien og reparerer, og vi har en avtale med eieren av veien at den skal bli rustet opp når alt er ferdig på Inntjoreve­ien, sier Stormo.

Han er usikker på når alt arbeidet på Inntjore er ferdig.

– Vanskelig å si. Nå kommer det en geolog på mandag for å se litt, og så vil arbeidet med sikring fortsette utover en stund, og vi må jo få på plass autovernet og slik også. Det har vaert mye snø, og det kan jo komme igjen, så det er vanskelig å si når alt er helt ferdig. Men ja, vi kommer nok til å måtte fortsette arbeidet litt utover våren.

 ??  ??
 ??  ?? TUNGVINT: Hver gang beboerne på Inntjore skal kjøre ut av bygda si må de kjøre til
TUNGVINT: Hver gang beboerne på Inntjore skal kjøre ut av bygda si må de kjøre til
 ??  ?? SKUFFET: Anna Signe Dønnestad og Arild Dypvik syns de har fått alt for lite informasjo­n om arbeidet som skjer på Inntjoreve
SKUFFET: Anna Signe Dønnestad og Arild Dypvik syns de har fått alt for lite informasjo­n om arbeidet som skjer på Inntjoreve

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway