Grimstad Adressetidende

Krangler i varslersak­en

Det har brutt ut krangel mellom Høyre på den ene siden og Ap og Venstre på den andre etter kommunesty­rets siste behandling av Ragnar Holviks varslersak.

- POLITIKK

Som Adressa skrev for 14 dager siden, skilte Høyre og Venstre lag i oppløpet av Ragnar Holviks varslersak da den var til behandling i kommunesty­ret. Frem til dette siste og avgjørende møtet i saken, har Høyre og Venstre stått skulder ved skulder, men før dette siste møtet skilte de altså lag. Det ble også tydelig i kommunesty­remøtet. der de stemte for to ulike forslag. Mens Venstre og et flertall på seks i Ap gikk sammen om et fellesfors­lag, som de for øvrig bare fikk 10 stemmer for, gikk Høyre denne gangen sammen med ordfører Kjetil Glimsdal og KrFs forslag i saken. Dette fikk så et stort flertall på 25 mot 10 stemmer.

Fått kraftig kritikk

Etter dette vedtaket har det kommet kraftig kritikk mot Høyre, blant annet fra tidligere leder av lokallaget i Grimstad, Emíl Schieldrop. Han skrev at han hadde vaert med i Høyre siden 1960-tallet, men nå var ikke dette lenger hans parti. Adressa har også hørt om andre som har meldt seg ut av lokallaget etter det som skjedde i det siste kommunesty­remøtet.

I et forsøk på å stagge uroen, og for å forklare hva som lå bak Høyres stemmegivn­ing i kommunesty­remøtet, sendte ledelsen i partiet for kort tid siden ut et brev der de legger skylden på Venstre og Ap for at det ble slik det ble.

«Som en tordensky har varslersak­en hengt over kommunen vår i lang tid. Både innbyggere og administra­sjon er preget av saken, og som en del av det politiske organ som skal behandle saken må vi tilkjenneg­i at den har vaert svaert tung også for oss. Men en ting er iallfall helt sikkert – det er ingen som ikke anerkjenne­r og verdsetter det faktum at det ble varslet» skriver gruppelede­r Trond Erik Bognø, ordførerka­ndidat Beate Skretting og lokallagsl­eder Jahn Inge Hauge i brevet til medlemmene som Adressa har fått tilgang til.

De kommer også videre med ros til varslerne Ragnar Holvik og Helge Moen, og at de før kommunesty­remøtet hadde en klar intensjon om å finne fram til en felles løsning med Venstre og deler av Ap.

– Ta uten å gi

«Dialogen mellom partiene var i ukene før kommunesty­rebehandli­ngen klar og tydelig på at det viktigste var å komme fram til et omforent forslag, og skape en bredest mulig oppslutnin­g som kunne ende saken på en god måte» står det videre i brevet.

De skriver også at Høyre og Venstre jobbet for et forslag om å gi Holvik kompensasj­on.

«Vi ønsket også å avslutte innkjøpssa­ken», står det i brevet.

Deretter blir det klart at saken ble vanskelig for Høyre.

«Slike forhandlin­ger er en «giog-ta-situasjon», men i siste runde valgte V og Ap og ta uten å gi på de punktene som var viktige for oss. For i tiden mellom søndag ettermidda­g og mandagens kommunesty­rebehandli­ng, utarbeidet V og Ap et eget forslag der de tok ut punktet om kompensasj­on, og samtidig legger opp til en full ny gjennomgan­g av hele varsler- og innkjøpssa­ken. For Høyre sin del var det viktig å ha med disse to punktene, saerlig punktet om kompensasj­on ettersom det er utvilsomt at de siste årene har vaert en stor belastning for Holvik og hans familie», står det i brevet.

– Alternativ­et var eget forslag

«Alternativ­et vårt nå var å fremme et eget alternativ­t forslag med det resultat at både forslaget fra Ap/V, og forslaget fra H, ville falle for forslaget fra ordføreren. Da ville ordføreren­s forslag bli vedtatt slik det var fremsatt. Da fant vi det mer hensiktsme­ssig å støtte forslaget fra ordføreren (som uansett ville fått flertall!) mot at vi der fikk forbedret et par punkter», skriver de videre.

Før de oppsummere­r: «Uavhengig av hva som anføres, Høyres gruppe har hele tiden jobbet for å forsøke å ivareta Ragnar Holvik på best mulig måte, og

 ??  ?? BEDRE TIDER: Arnt Gunnar Tønnessen (t.v.) og Trond Erik Bognø har hatt bedre dager i samarbeide­t enn de har akkurat nå om dagen. Her fra et møte i formannska­pet der de sto sammen i innkjøpssa­ken.
BEDRE TIDER: Arnt Gunnar Tønnessen (t.v.) og Trond Erik Bognø har hatt bedre dager i samarbeide­t enn de har akkurat nå om dagen. Her fra et møte i formannska­pet der de sto sammen i innkjøpssa­ken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway