Grimstad Adressetidende

Ap: Bør ikke i Fjaereheia

– Men følelser er vanskelig å argumenter­e for eller imot fordi de er nettopp det – følelser, fortsetter Trond Erik Bognø (H).

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

– Vi snakker ofte om kulturminn­er, dyrka mark osv. – dette er viktig, men det viktigste for oss er å finne gode løsninger som minimerer påvirkning på der folk bor, er oppvokst og har satt «røtter i jorden».

Jeg tenker det er viktig å få frem at vi nå er på et stadiet der vi skal utrede aktuelle og realistisk­e veialterna­tiver, og at det kan vaere aktuelt å legge flere alternativ­e traseer ut på høring. I denne prosessen er det viktig at vi lytter til innspill og det som innbyggern­e i Grimstad er opptatt av, samtidig som vi må ivareta ulike interesser som mennesker og deres forhold til der de bor, kulturminn­er, fornminne, landbruksa­realer osv. Det er mange hensyn å ta, og det er fremover nå at den jobben begynner. For de ulike alternativ­ene som nå foreligger, så er det som jeg kan se det så langt, både fordeler og ulemper.

Videre så er det nok en hensiktsme­ssig løsning at deler av traseen legges i tunnel, men hvor lang denne kan bli avgjøres av flere forhold. Foruten økonomi og samfunnsny­tten, så er fjellkvali­tet et moment, samt vurderinge­n av om man kan bruke «kunstig tunnel».

Jeg tror Nye Veier vil lytte til lokale innspill og ha en åpen dialog med lokale politikere. Så må vi vaere konstrukti­v i de innspillen­e som vi kommer med, svarer Høyres gruppelede­r. SV: Følg eksisteren­de E18 Issifou Koanda (SV) svarer slik:

1. Vi har ikke hatt en diskusjon i partiet om traseene ennå, men kan trygt si at jeg foretrekke­r at veien går i eksisteren­de E18. Det blir så mye ødeleggels­er om en skulle velge andre løsninger.

2. Jeg foretrekke­r den eksisteren­de trasé forbi sentrum lagt i tunnel. Om det kommer bedre alternativ over Fjaereheia hvor hele veien legges i tunnel for å skåne de naturfine områdene vi har til rekreasjon. Da er det naturlig å gå for Fjaereheia.

3. Besvart i punkt 2.

4. Jeg er usikker om Nye Veier vil ta hensyn til hva vi folkevalgt­e ønsker, fordi de ønsker å bygge rask og billigere veier, men til syvende og sist det er politikern­e som godkjenner regulering­splanen for bygging av E18 gjennom Grimstad.

Frp: Må ha flere svar

sier dette:

– Jeg mener det er for tidlig å gjøre seg opp bastante meninger. Det skal utredes mer og vi skal få flere svar på økonomi og konsekvens­er. Så skal folket høres. Rent umiddelbar­t synes jeg det er vanskelig å tenke seg trase i Fjaereheia/Dømnesmone­n. Vei vil vi ha, og noen kompromiss­er må vi godta. Jeg håper løsning med minst konsekvens­er vil vaere økonomisk gjennomfør­bar. Jeg har tro på at Nye Veier vil lytte til kommunens vedtak.

Ap: Nei til E18 Rykene/Lia

Dette mener

1. Det beste er helt klart utvide nåvaerende trasé fra 3 til 4 felt. Det vil ha minst påvirkning på natur- og bomiljø. En helt ny 4-feltsvei over Rykene og Lia vil ha altfor store konsekvens­er til at det er et aktuelt trasévalg.

2. Traséen bør ikke legges over Fjaereheia da trasévalge­ne over Fjaereheia vil ha for store konsekvens­er for Frivoll. Dette er et område med stor naerhet av potensielt støyutsatt­e boligområd­er samt noe av den mest verdifulle matjorda vi har i Grimstad. Veien bør følge nåvaerende trasé, men ikke oppe i dagen forbi Grimstad sentrum. Det presentert­e trasévalge­t med tunnel Bieheia – Klingremoh­eia er den løsningen som vil ha minst konsekvens­er.

3. Grimstad Ap har vedtak i medlemsmøt­e fra i fjor på at vi skal kjempe for tunnel for å begrense mest mulig innvirknin­g på natur- og bomiljø. Nye Veier har nå presentert et alternativ med sammenheng­ende tunnel Bieheia – Klingremoh­eia. Dette alternativ­et mener vi er den beste løsningen av de som nå foreligger.

4. Vi vet at Nye Veier tar hensyn til innspill fra politikern­e. Trasévalge­t skal også godkjennes av kommunesty­ret og i samarbeid med nabokommun­en. ➤

 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ?? E18 NÅ: Slik går nåvaerende E18 fra Grimstadpo­rten og gjennom sentrale deler av Grimstad. Dette bildet er tatt ved Gjømle. I bakgrunnen ser vi bygget til MC-klubben.
FOTO: KJETIL KARLSEN E18 NÅ: Slik går nåvaerende E18 fra Grimstadpo­rten og gjennom sentrale deler av Grimstad. Dette bildet er tatt ved Gjømle. I bakgrunnen ser vi bygget til MC-klubben.
 ??  ?? TUNNEL: En løsning som denne er det de fleste av gruppelede­rne vil ha, men Nye Veier har signaliser­t at det er problemati­sk med en såpass lang tunnel som er merket med stiplet linje her.
TUNNEL: En løsning som denne er det de fleste av gruppelede­rne vil ha, men Nye Veier har signaliser­t at det er problemati­sk med en såpass lang tunnel som er merket med stiplet linje her.
 ??  ?? ANNE MERETE HOLMBERG.
ANNE MERETE HOLMBERG.
 ??  ?? ISSFOU KOANDA.
ISSFOU KOANDA.
 ??  ?? TERJE STALLELAND.
TERJE STALLELAND.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway