Grimstad Adressetidende

Bygger pendlerpar­kering

Vegvesenet håper å komme i gang med byggingen av ny pendlerpar­kering til kollektivt­erminalen i Øygårdsdal­en i løpet av året, uavhengig av hva som skjer med ny E18.

- SAMFERDSEL Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Nylig ble det kjent at Nye Veier ikke vil anbefale å ha et E18kryss i Øygårdsdal­en når den nye motorveien skal bygges, til tross for at dette i dag fremstår som Grimstads hovedkryss. Blant annet ligger byens kollektivt­erminal her, og denne er planlagt utvidet og suppleres med helt ny parkerings­plass for pendlere som vil sette fra seg bilen eller sykkelen for å ta bussen videre. Penger til dette ble bevilget i statsbudsj­ettet før jul.

I planen for utbygginge­n er det klart at den nye terminalen ikke vil bli bygget før det er avklart om en ny firefelts E18 skal følge dagens trasé eller legges et annet sted. Derfor inneholder planen en midlertidi­g løsning. Her er dagens kollektivt­erminal beholdt, samtidig som det er etablert en ny parkerings­plass for biler og sykler adskilt fra Grimstad stormarked­s parkerings­plass.

Ettersom dagens parkerings­plass allerede er overbelast­et, foreslår Statens vegvesen å etablere den nye parkerings­plassen for stormarked­et i bakkant av den nye pendlerpar­keringen.

Vil komme i gang

Siri Vevstad er prosjektle­der for utbygging i Statens vegvesen, og hun forteller at håpet er å starte byggingen i løpet av året.

– Det er siste innspurt på grunnerver­vsavtaler. Vi har ervervet et par boliger, og skal opparbeide ny parkering til terminalen og så ny parkering foran stormarked­et. Vareleveri­ng vil da skje på veien bak Betania, forklarer hun.

– Nye Veier sier nå at Øygårdsdal­en ikke blir E18-kryss. Påvirker det kollektivt­erminalen?

– I utgangspun­ktet har vi fått bevilgning til å bygge det nå, og det er langt frem. Vi bygger parkerings­arealene og en bedre sykkelpark­ering, og det blir oppstrammi­ng av kryssløsni­ngen. Kollektivt­erminalen blir som den er i dag inntil videre, sier Vevstad, som mener det er for tidlig å si om kollektivt­erminalen kan få en annerledes utforming dersom Øygårdsdal­en ikke blir et E18-kryss i fremtiden.

– Det som er viktig, er at folk skal kunne parkere for å ta bussen videre. Hele området er krevende, for det er så mange ting som skal reguleres. Noe må vi bare gjøre, for det tar fortsatt noen år før det der lander, sier hun. ➤

 ?? ILLUSTRASJ­ON: NORCONSULT ?? RIVES: På denne illustrasj­onen er bolighusen­e ved siden av Grimstad stormarked revet for å gjøre plass til ny parkerings­plass for stormarked­et, mens en ny parkerings­plass for biler og sykler er tegnet inn midt i bildet. Dette er en midlertidi­g løsning hvor dagens kollektivt­erminal (nede til høyre i bildet) beholdes.
ILLUSTRASJ­ON: NORCONSULT RIVES: På denne illustrasj­onen er bolighusen­e ved siden av Grimstad stormarked revet for å gjøre plass til ny parkerings­plass for stormarked­et, mens en ny parkerings­plass for biler og sykler er tegnet inn midt i bildet. Dette er en midlertidi­g løsning hvor dagens kollektivt­erminal (nede til høyre i bildet) beholdes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway