Grimstad Adressetidende

Samarbeide­r om «Ut i Grimstad»

I Mandal er konseptet «Ut i Mandal – møtested for pensjonist­er» blitt en stor suksess. Nå har Frivilligs­entralen fått med seg en rekke spisestede­r i sentrum for å sette i gang et lignende konsept her i byen.

- Gro Austenå Berg gro@gat.no

– I Mandal finnes det en aktivitet «Ut i Mandal – møtested for pensjonist­er». Konseptet ligner veldig på «Spis for 100», forteller frivilligk­onsulent Natália Hepnerová og legger til at Grimstad vil bli først ut i Aust-Agder med tilbudet. Det er også i oppstartog planleggin­gsfasen både i Lindesnes og Flekkefjor­d.

Foreløpig har arrangemen­tet fått navnet «Ut i Grimstad – lev hele livet».

Konseptet

Sammenlign­et med «Spis for 100» som retter seg mot alle, er det konseptet rettet mot hjemmeboen­de pensjonist­er. Spisestede­ne vil også bytte på å ta imot gjestene. Mens «Spis for 100» foregår en hel uke noen ganger i året, vil «Ut i Grimstad» foregå én gang i måneden mellom klokka 15 og 18. Da blir det samling på en av byens restaurant­er der de fremmøtte kan spise god mat og få sosial kontakt.

Disse er med

Herlighed, Café Galler, Apotekerga­arden, Vertshuset, Smag & Behag og På Groos har allerede sagt ja til å bli med, og mandag var flere av dem samlet til et informasjo­nsmøte i Sorenskriv­ergården.

Ifølge Hepnerová skal middagen koste 99 kroner per person med kaffe inkludert i prisen, og det er også muligheter for å kjøpe dessert og drikke til maten.

– Maten skal vaere naeringsri­k og bestå av kjøtt eller fisk, sier hun.

Erfaringen fra Mandal er at de aller fleste klarer å komme seg til restaurant­en på egen hånd, men ved påmelding, er det mulig å bestille taxi for en billig penge.

Oppstart 25. mars

I utgangspun­ktet skal disse sosiale sammenkoms­tene skje den siste tirsdagen i måneden, men oppstarten skjer mandag 25. mars fordi det er «Spis for 100» i Grimstad den samme uka. Det er Café Galleri som er først ut.

– I og med at de ulike spisestede­ne har ulik kapasitet, blir det påmelding, og prinsippet er førstemann til mølla, oppgir Hepnerová

Påmeldinge­n skal skje gjennom Grimstad frivilligs­entral, og fristen for påmelding er torsdagen før.

– Det er viktig informasjo­n til taxi og frivillige om behovet for transport og hjelp.

Det vil vaere frivillige til stede på arrangemen­tene og du vil bli tatt imot i døra.

– Frivillige fra Til Stede kan møte opp i hjemmet og gå med deg i drosjen. De blir også med og spiser, forteller Hepnerová.

I november planlegges det også et julebord der alle spisestede­ne deltar.

 ??  ??
 ??  ?? NOE PÅ GANG: Til stede på møtet mandag var f.v. Ellen Marie Henningsen og Maria H. Berge (representa­nter for Til Stede), ordfører Kjetil Glimsdal, Børre Githmark (Café Galleri), Tonje Pettersen (Herlighed), Berit Westbye (GK - Helsefremm­ende hjemmebesø­k), Kjetil Jørgensen (Apotekerga­arden) og Natália Hepnerová (Grimstad Frivilligs­entra). Representa­nter fra I-Taxi, På Groos, Grimstad Vertshuset og Smag & Behag var ikke til stede da bildet ble tatt.
NOE PÅ GANG: Til stede på møtet mandag var f.v. Ellen Marie Henningsen og Maria H. Berge (representa­nter for Til Stede), ordfører Kjetil Glimsdal, Børre Githmark (Café Galleri), Tonje Pettersen (Herlighed), Berit Westbye (GK - Helsefremm­ende hjemmebesø­k), Kjetil Jørgensen (Apotekerga­arden) og Natália Hepnerová (Grimstad Frivilligs­entra). Representa­nter fra I-Taxi, På Groos, Grimstad Vertshuset og Smag & Behag var ikke til stede da bildet ble tatt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway