Grimstad Adressetidende

Blir ikke alene på scenen

Når Kjetil Mørland står på MGP-scenen lørdag, stiller han denne gangen opp både som låtskriver og artist for sangen «En livredd mann». Men alene på scenen, det blir han ikke.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Jeg kommer ikke til å bli alene på scenen, forteller Kjetil Mørland. Han er nå på plass i Oslo, hvor han forbereder seg til den norske finalen i Melodi Grand Prix, som er førstkomme­nde lørdag.

Tidligere denne måneden slapp han musikkvide­oen til sangen, en video der han har med seg en del dansere. Han forteller at det ikke blir helt slik på scenen, men at man vil kjenne igjen elementer fra videoen i sceneshowe­t lørdag.

– Jeg kan ikke si så mye om dette nå, men jeg prøver å gjenskape litt av den samme stemningen som er i videoen. Men det er ikke bare å flytte over videoen til scenen, da det er to forskjelli­ge formater. Det kommer derfor til å bli litt annerledes, men jeg tror det blir veldig bra. Jeg gleder meg stort til å stå på scenen i Spektrum, sier Mørland.

Konsept

Kjetil Mørland er utdannet grafisk designer og han innrømmer at han derfor er litt over snittet opptatt av det visuelle.

– Jeg har hatt et konsept for denne låten hele veien. Med min designbakg­runn, så er det gøy å vaere med å skape det visuelle på scenen i min egen låt, sier han.

Tankene og planene hans for sceneopptr­edenen presentert­e han for NRK, som likte det de så. Nå handler det bare om å finpusse alt så det blir perfekt til lørdagens finale.

Fokus på nummeret

Dette er tredje gangen Kjetil Mørland er med i Melodi Grand Prix. I 2015 vant han sammen med Debrah Scarlett, og i fjor var han låtskriver for Rebeccas «Who We Are».

– Det å vaere tilbake i MGP nå for tredje gang gjør at jeg tenker litt mindre på alt det som skjer rundt, som jeg nok tenkte mer på de andre årene. Nå har jeg bare fult fokus på låten og nummeret mitt. Det har vaert veldig mye å tenke på med koreografi, lys, kamera og alt som må vaere på plass, sier han.

Spektrum-uka er nå i gang for Mørland. Mandag var det koreografi som sto på programmet, i dag tester han lyden, slik at den er som han ønsker under finalen. Onsdag har artistene fri, hvor de kun øver på egne ting, torsdag er det første bildeprøve og gjennomgan­g av nummeret. Fredag skal alle artistene ha sine gjennomgan­ger, få rettet opp feil, og gjøre siste finpuss, og lørdag er det generalprø­ve hvor en jury avgir sine stemmer som teller 50 prosent av resultatet. Finalen, der det norske folk skal stemme fram Norges bidrag skjer lørdag kveld.

Har Mørland som favoritt

En av dem som har klokkertro på Kjetil Mørland, er leder av MGP-klubben i Norge, Morten Thommassen.

– Mørland er absolutt en av de store favoritten­e i år. Han har vaert med før, og vi vet hva han er i stand til å gjøre på scenen. Han er ikke den største favoritten i år, men han er en av de store, sier Morten Thommas- sen. Han har selv veldig sansen for Kjetil Mørlands bidrag i år, «En Livredd Mann».

– Mørland er min personlige favoritt. Han er en fremragend­e komponist, og han har også evnen til å levere låten på scenen. Det er en sang som man tydelig kan høre at han har hatt fingrene på, sier Thommassen.

Han er ikke i tvil om at det Kjetil Mørland leverer på scenen lørdag er av høy kvalitet. Derfor er han også Thomassens favoritt.

– Mørland har et klart bilde om hele fremførels­en, det handler liksom ikke bare om å synge rent. På scenen skal artistene fortelle en historie, og den som klarer å gjøre det på en best mulig måte vil stikke av gårde med seieren. Jeg har stor tro på Mørland, sier Thommassen.

Svaret på hvordan det går får vi altså på NRK1 klokka 20.55 førstkomme­nde lørdag. Mørland er bidrag nummer tre av i alt ti.

 ??  ??
 ?? FOTO: DREAMSHOCK ?? VIDEO: I musikkvide­oen til «En Livredd Mann» har Kjetil Mørland med seg flere dansere.
FOTO: DREAMSHOCK VIDEO: I musikkvide­oen til «En Livredd Mann» har Kjetil Mørland med seg flere dansere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway