Grimstad Adressetidende

Vil sørge for nydyrking

Grimstad Frp mener det bør betales ut tilskudd for å få dyrket nytt landbruksa­real i kommunen.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Stig Morterud og Lene Langemyr i Grimstad Frp med nytt forslag.

– Målet må vaere å ha kortreiste og gode produkter i naerområde­t. Vi kommer til å vaere avhengig av landbruk i all overskueli­g fremtid. Da må vi også legge til rette og stimulere til økt produksjon i vår egen kommune, sier Lene Langemyr (Frp).

Ser på tilskudd som investerin­g

Sammen med partifelle Stig Morterud har Langemyr snakket med Grimstad bondelag for å finne gode løsninger for landbruket i fremtiden.

– Grimstad er Agders største landbruksk­ommune, og det må vi dra nytte av. I den sammenheng er det også da viktig å lytte og ha dialog med dem det faktisk gjelder, sier Morterud.

Han kan fortelle at det er kostbart å nydyrke jord. Han og Langemyr mener derfor et kommunalt tilskudd må sees på som en ren investerin­g for kommunens landbruksi­ndustri.

– Ja, det gir arbeidspla­sser og genererer inntekter til kommunen gjennom produksjon og salg. Så dette er tiltak kan man se på som en ren investerin­g, samtidig som det også vil vaere en stor gevinst for landbruket.

Morterud viser til at ifølge tall fra Statistisk sentralbyr­å ikke er noen nyutvikled­e arealer i Grimstad kommune, mens det i fylket ligger på 2000 dekar.

– Og i samme periode har vi mistet areal, sier han.

E18 kan ta dyrket mark

De to politikern­e ser også forslaget i sammenheng med planleggin­gen av ny E18. Den nye motorveien vil etter alt å dømme ta noe landbruksj­ord uansett hvor den legges.

– Med debatten om ny veirase er det bare mer høyaktuelt å ta vare på landbruket, sier Langemyr.

– Vi er Agders største landbruksk­ommune, og det må vi fortsette å vaere, legger hun til.

 ??  ??
 ??  ?? VIKTIG: Stig Morterud og Lene Langemyr tar til orde for nydyrking av landbruksj­ord med kommunal støtte, og viser til at det fortsatt vil vaere viktig å kunne produsere egen mat i fremtiden.
VIKTIG: Stig Morterud og Lene Langemyr tar til orde for nydyrking av landbruksj­ord med kommunal støtte, og viser til at det fortsatt vil vaere viktig å kunne produsere egen mat i fremtiden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway