Grimstad Adressetidende

Scandic har fått ny direktør

Håvard Solum har tatt over som hotelldire­ktør på Scandic hotell i sentrum. Med dyktige medarbeide­re ser han lyst på tiden fremover.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Scandic hotell har fått ny direktør. Håvard Solum, som også er hotelldire­ktør for Scandic Bystranda, tok i januar over rollen som direktør for det han kaller et svaert veldrevet hotell

– Litt av årsaken til at jeg takket ja til denne jobben, var fordi dette er et veldig veldrevet hotell. Cecilie Hodnebrog som er resepsjons­sjef, og Jan Hallvard Petersen som er driftssjef her gjør en helt fantastisk jobb, så da var det enkelt å takke ja, sier Håvard Solum.

Det er Jan Hallvard Petersen som har fungert som hotelldire­ktør på hotellet i byen det siste året, etter at Berit Lunde takket for seg.

– Jan Hallvard har hatt veldig mye å gjøre, siden han også fungerer som driftssjef her på hotellet. Han hadde et ønske om å få litt ekstra støtte, og det syns jeg var veldig greit. Jeg har tatt over en del av oppgavene her, men siden jeg også jobber som hotelldire­ktør på Scandic på Bystranda i Kristiansa­nd, så blir det til at jeg tilbringer mest tid der. Jeg trenger ikke å vaere her så mye i det daglige, da Cecilie og Jan Hallvard har full kontroll på den daglige driften. Jeg fungerer som støtte for dem når de trenger det, og bistår når jeg er her. I tillegg har vi tett telefondia­log om det er noe. Jeg prøver å vaere innom en dag i uka, det er viktig for meg, sier Solum.

Skal bli bedre kjent

Den nye hotelldire­ktøren kommer fra Trøndelag, og startet sin karriere i hotell- og restaurant­bransjen da han sto i oppvasken på en restaurant i Levanger som 18-åring.

– Etter det har jeg jobbet i ulike restaurant­er og hoteller i inn- og utland. I 1995 flyttet jeg til Kristiansa­nd, forteller Solum.

På slutten av 90-tallet utdannet han seg på hotellhøys­kolen i Stavanger, og siden 2003 har han jobbet for Scandic hotell, som er Norges og Nordens største hotellkjed­e. Nå er han altså hotelldire­ktør for to hoteller i regionen. Men hvor godt kjenner egentlig mannen som er halvt trønder, og halvt sørlending Grimstad?

– Jeg kjenner ikke byen veldig godt, men siden 2014 så har jeg blitt godt kjent med hotellet her, etter at det ble en del av Scandic. Jeg har også hatt en prat med Grimstad Bys Museer, og jeg har en avtale med dem om å få litt omvisning i løpet av våren. Jeg har et mål om å bli godt kjent med Grimstad, sier han.

Trives

Solum har i all fall fått sansen for både Grimstad og ikke minst for hotellet han nå skal vaere direktør for.

– Dette hotellet har jo verdens hyggeligst­e hotell-lobby, med det sørlandspr­eget man møter med en gang man kommer inn døra. Det er et artig hotell å vaere på, sier han.

Fjoråret ble et rekordår for Scandic Grimstad, og de hadde en omsetning på 20 millioner kroner.

– Det var et fantastisk resultat i fjor, og det er ingen tvil om at det gjøres en veldig solid jobb her. Men som vi også ser i Kristiansa­nd, så er det også utfordring­er her. Det er godt besøkt på sommeren, men det må gjøres en jobb i skulderses­ongene, sier han.

– Har du som ny hotelldire­ktør tanker om hvordan det skal gjøres?

– Det blir for arrogant av meg å komme med fasiten på det etter bare noen uker her, men vi har tre selgere som jobber med dette, sier han, og forteller videre at hotellet scorer veldig godt på de interne målingene de har på de besøkendes tilfredshe­t. Saerlig fornøyd er de med personalet på hotellet.

– De ansatte gjør en kjempejobb her i Grimstad, og fremover tror jeg bare vi må fortsette med den gode jobben som gjøres, og også sørge for at hotellet er i ship-shape-standard, sier Solum.

Hotellet har i dag cirka ti årsverk, inkludert en del deltidssti­llinger, grunnet at det er så store sesongsvin­gninger.

– Lønningsli­sta er nok er dobbelt så lang i juli som den er nå i februar, sier den nye hotelldire­ktøren.

 ??  ??
 ??  ?? NY SJEF: I tillegg til å vaere hotelldire­ktør på Scandic Grimstad har Håvard Solum samme stilling også på Scandic på Bystranda i Kristiansa­nd.
NY SJEF: I tillegg til å vaere hotelldire­ktør på Scandic Grimstad har Håvard Solum samme stilling også på Scandic på Bystranda i Kristiansa­nd.
 ??  ?? FÅR SKRYT: Håvard Solum (t.v.) skryter av jobben Cecilie Hodnebrog og Jan Hallvard Petersen gjør.
FÅR SKRYT: Håvard Solum (t.v.) skryter av jobben Cecilie Hodnebrog og Jan Hallvard Petersen gjør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway