Grimstad Adressetidende

Kjent fjes på filmsettet

En kortfilm med Nils Vogt i en av rollene er spilt inn på Strand hotel Fevik. Kanskje blir den å se på årets kortfilmfe­stival.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Det er Stephan Hergel fra Arendal som har regissert og produsert filmen, som har arbeidstit­telen «Resepsjoni­sten». Filmen ble ferdig innspilt fredag, og skal nå klippes. Hergel har vaert med på å skrive manus med Erik Haugan Aasland.

– Jeg har jobbet mye som nattevakt på hoteller, så jeg har mange historier fra ting jeg har opplevd. Manus er basert noen på de historiene, sier regissøren.

Han sier at de selvopplev­de historiene ikke er overdrevet i filmen. Tvert imot.

– Man jekker dem faktisk litt ned. Ellers hadde det blitt for søkt. Det er mye rart som skjer på hotell om nettene, sier han.

Kjent ansikt

Vegard Landsverk er fotograf og Christian Brattekås er klipper. Johannes Blåsternes spiller hovedrolle­n som resepsjoni­st, mens selveste Nils Vogt spiller en gjest på hotellet.

– Det handler om en nattevakt som opplever forskjelli­ge skjebner. Alt foregår i løpet av en natt, og Nils Vogt er en av disse gjestene, forklarer Hergel.

I andre roller finner vi Arturo Scotti og Fredrik Wilhelm Schulze-Krogh.

Grimstadfo­lk

Det er også flere grimstadfo­lk som har vaert med på å lage filmen. Kristian Nomedal har vaert lysassiste­nt, Marianne Log har hatt ansvar for hår og sminke, og Dorte Stormoen har alle kostymene, rekvisitte­ne og produksjon­sdesignet.

– Hun har gjort en kjempejobb på dette prosjektet, sier Hergel.

– Hvorfor er filmen spilt inn på Strand?

– For det første har jeg jobbet der selv, men ingen av historiene skjedde der. Vi så på mange hoteller i Norge, men fant ut av Strand hotel er det mest perfekte hotellet vi kunne gjøre film på. Det er selvsagt praktisk, arkitektur­en er veldig oversiktli­g, så geografien er lett å skjønne når du ser filmen. Det er veldig symmetrisk, og det er helt nydelig, sier Hergel.

Den første kortfilmen han laget var en uoffisiell Roald Dahlfilm i 2005. Også den ble spilt inn på Strand.

Glad for gjestfrihe­ten

Regissøren er svaert takknemlig for at hotellet slapp til staben og skuespille­rne, i alt 16 personer. Resepsjone­n brukte de uten å gjøre store endringer, men Roald Dahl-baren ble forvandlet for innspillin­gens skyld.

– Vi skiftet ut møblene, gardinene og bildene så det passet bedre til vår film, forteller Hergel.

Kanskje kan den lokalt produserte filmen få festivalpr­emiere i Grimstad.

– Vi håper å rekke å få den med på kortfilmfe­stivalen, sier Hergel.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: CHRISTIAN SUHRKE BRATTEKÅS ?? I BAREN: Fra venstre: Magga Vala, Vegard Landsverk, Nils Vogt og Johannes Blåsternes i en scene spilt inn i baren.
ALLE FOTO: CHRISTIAN SUHRKE BRATTEKÅS I BAREN: Fra venstre: Magga Vala, Vegard Landsverk, Nils Vogt og Johannes Blåsternes i en scene spilt inn i baren.
 ??  ?? TAKKNEMLIG: Stephan Hergel (t.h.) er glad for å få lov til å bruke hotellet som innspillin­gssted. Her med fotograf Vegard Landsverk.
TAKKNEMLIG: Stephan Hergel (t.h.) er glad for å få lov til å bruke hotellet som innspillin­gssted. Her med fotograf Vegard Landsverk.
 ??  ?? RESEPSJONI­ST: Johannes Blåsternes spiller hovedrolle­n som resepsjoni­st på nattevakt.
RESEPSJONI­ST: Johannes Blåsternes spiller hovedrolle­n som resepsjoni­st på nattevakt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway