Grimstad Adressetidende

Fylte en sekk med isopor

Øivor Kristin Håland og barnebarna fulgte oppfordrin­gen om å ta med seg søppelsekk på søndagstur­en. Den fikk de god bruk for.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Lørdag oppfordret kommunesty­rerepresen­tant Lene Langemyr (Frp) folk til å gjøre en innsats for å bli kvitt isoporgris­eriet, som nå ligger langs kysten i kommunen etter at flytebrygg­er under sleping slet seg ved Langesund.

– Det beste man kan gjøre nå, er å ta på seg arbeidskla­erne og ut og hjelpe til. Det skal jeg, sa hun.

På Gundershol­men ligger det nå elementer av flytebrygg­er kommunens folk har funnet. Under disse elementene er det flyteeleme­nter av betong fylt med isopor. Mange slike kasser er knust, og dermed har store mengder isopor havnet i fjaerestei­nene.

I tillegg til å ha kikket på flytebrygg­ene med de knuste isoporkass­ene, snakket Langemyr med Hans Stormo, kommunens leder for bydrift, som står ansvarlig for opprydding­en.

– Ja, jeg har hatt dialog med Stormo for å bli kjent med omfanget og om det var behov for hjelp til opprydding. Det sa han et absolutt ja til,, sa Langemyr til Adressa lørdag.

Ivrige søppelpluk­kere

Søndag var Øivor Kristin Håland på tur til Marivold med fem barnebarn, og de hadde med seg søppelsekk­en.

– Nå har vi samlet en søppelsekk med isoporkule­r og annet søppel, sier Håland til Adressa etter å ha ryddet en god stund.

– Mye av det var slått helt i stykker, men vi fant også noen større stykker fra de platene som har gått i oppløsning, sier hun.

– Da var det en nydelig måte å ta søndagstur­en på. Noen steder ved hyttene lå det veldig mye bittesmått. Vi prøvde å få med oss mye av det som lå der. Innigjenno­m og mot Paradisbuk­ta fant vi mye småbiter, forteller Håland.

– Veldig uheldig

Hun hadde med seg fem barnebarn, og blant andre Lauritz Dalholt Håland (7) og Jonah Dalholt Håland (4) var ivrige til å plukke opp griseriet. Selv om Håland synes det ble en fin dag på tur, medgir hun at det var ugreit å se det flotte turområdet griset til på den måten.

– Det er veldig uheldig for naturen at det blir liggende, både for fisk og for fugleliv. Det er dumt at de som slepte ikke informerte om at de hadde mistet det, så en ikke kunne tatt tak i det før. Da må en gå ut og ta ansvar for å holde skjaergård­en ren og pen, sier hun.

 ?? BEGGE FOTO: PRIVAT ?? IVRIG: Lauritz Dalholt Håland plukket mye isopor og annet søppel på Marvold søndag. Dette er bare et av mange steder langs kysten rammet av forsøpling­en.
BEGGE FOTO: PRIVAT IVRIG: Lauritz Dalholt Håland plukket mye isopor og annet søppel på Marvold søndag. Dette er bare et av mange steder langs kysten rammet av forsøpling­en.
 ??  ?? FYLTE SEKKEN: Øivor Kristin Håland og barnebarna.
FYLTE SEKKEN: Øivor Kristin Håland og barnebarna.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway