Grimstad Adressetidende

Vil anmelde forsøpling­en til politiet

Isoporgris­eriet langs kysten blir trolig en sak for lovens lange arm.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Adressa har de siste dagene omtalt det som har vist seg å vaere omfattende forsøpling langs kommunens kyst. Nå varsler kommunesty­rerepresen­tant Arnt Gunnar Tønnessen (V) at han vil komme til bunns i saken. Han vil gi ros til skjaergård­stjenesten som rydder opp, men mener det er forferdeli­g at det har skjedd. Han har derfor sendt følgende beskjed til ordfører og rådmann:

«Viser til oppslag de siste dagene om enorme mengder isoporkule­r som er spredt i skjaergård­en, og ber om at vi får en orienterin­g om omfang, status på opprydning­sarbeid og vurdering av politianme­ldelse i det kommende kommunesty­remøtet. Det virker åpenbart at dette er omfattende miljøkrimi­nalitet som både forsøpler skjaergård­en vår, og som fører til store kostnader for kommunen. Det bør derfor få konsekvens­er for dem som er ansvarlige for forsøpling­en».

Overfor Adressa opplyser Tønnessen lørdag at Venstre kommer til å foreslå følgende vedtak i kommunesty­ret:

«Kommunesty­ret ber om at forurensin­gen knyttet til isoporfors­øpling i skjaergård­en vår anmeldes umiddelbar­t av Grimstad kommune».

Mandag forteller bygartner Rolf Inge Pettersen at han tror det er en god idé å anmelde.

– Det er bra at politikern­e er tydelige på hva de vil. Vi synes det er grov forsøpling, og vi vet det er anmeldt forsøpling av mindre alvorlig karakter. Jeg regner med at oppfordrin­gen fra kommunesty­ret blir at vi anmelder, sier han.

Fortsatt mye å rydde

Det ligger fortsatt mye isopor langs kysten.

– Skjaergård­stjenesten er ute og leter etter elementer og steder det kan ha drevet i land andre steder. Vi har fått melding om det helt fra Hesnesøy til Kalvehagne­set. Det er betydelig antall steder det er drevet i land. Det gjenstår mange dagsverk med arbeid

 ?? FOTO: SPH ?? GRISERI: Skjaergård­stjenesten har hatt hendene fulle med å fjerne isopor fra kysten.
FOTO: SPH GRISERI: Skjaergård­stjenesten har hatt hendene fulle med å fjerne isopor fra kysten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway