Grimstad Adressetidende

Misfornøyd­e med utsettelse

Oppvekst- og utdannings­utvalget vil ha svar på hvorfor en rekke skolevedta­k ikke er fulgt opp, og hvorfor de ikke har fått saken om utsettelse av forprosjek­t for Fjaere skole til behandling.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Formannska­pet vedtok 14. februar å utsette forprosjek­tet til Fjaere barneskole i forbindels­e med den såkalte skolepakke 3. To dager før vedtok oppvekstog utdannings­utvalget følgende:

«Utvalget har uttrykt misnøye med behandling av vedtak skolepakke 3. og ber at eventuell utsettelse av sak ikke gjennomfør­es før det har vaert til behandling i OU. Det er ønskelig at rådmann deltar i OU- møte for å gi en begrunnels­e hvorfor vedtak ikke er fulgt opp og hvorfor de ulike avdelingen­e i kommunen ikke har vaert bedre forent for å starte opp og gjennomfør­e skolepakke 3».

Føler seg forbigått

Line Ostad (H) sitter i utvalget, og er svaert misfornøyd med hvordan rådmannen har behandlet saken, og at formannska­pet fikk saken om utsettelse av forprosjek­tet for Fjaere barneskole mens oppvekst- og utdannings­utvalget ikke fikk den.

– På tross av at alle saker som tidligere har omhandlet skolepakke 3 har blitt behandlet i oppvekst- og utdannings­utvalget og ungdomsråd­et, ble det bestemt at denne saken ikke skulle opp til behandling i OUutvalget eller kommunesty­ret. Dette betyr at vi som har brukt timevis på timevis på timevis på å forberede og finpusse det som ble vedtatt i skolepakke 3 ikke har noen mulighet til å uttale oss i saken om å tilsideset­te de vedtakene vi utarbeidet, sier hun.

– Ikke ett tiltak er gjennomfør­t

Ostad peker på at kommunesty­ret i april 2018 bestemte at følgende tiltak skulle gjennomfør­es i løpet av 2018 og 2019:

• Forprosjek­t Fjaere barneskole (frist senest 1. oktober 2018).

• Forprosjek­t Holviga barneskole (oppstart senest 1. desember 2018, frist senest 1. april 2019).

• Utbygging av Fjaere barneskole­ne skulle gjennomfør­es i 2019.

• Forprosjek­t for eventuell utvidelse av Voksenoppl­aeringen skulle gjennomfør­es høsten 2018.

• Forskrift for skolekrets­grenser legges frem til behandling senest høsten 2018.

– Det er altså ikke ett eneste av tiltakene som ble vedtatt i forbindels­e med skolepakke 3 som har blitt gjennomfør­t, over ti måneder etter at vedtaket ble fattet, sier Ostad.

– Jeg kan ikke uttale meg på vegne av resten av oppvekst- og utdannings­utvalget, men opplevelse­n jeg sitter igjen med etter behandling­en av skolepakke 3 er at arbeidet som gjøres i OUutvalget ikke respektere­s, sier hun.

Hun har derfor stilt rådmann Tone Marie Nybø Solheim følgende spørsmål:

– Hvorfor ble ikke saken om å utsette forprosjek­t ved Fjaere barneskole lagt frem for oppvekstog utdannings­utvalget?

– Hvorfor ble saken behandlet i formannska­pet på tross av at OU-utvalget hadde sendt så tydelig signal om at vi ønsker saken opp til behandling hos oss?

– Hvorfor ble sak om utsettelse av forprosjek­t for Fjaere barneskole ikke lagt frem før over fire måneder etter fristen som var blitt satt for når forprosjek­tet skulle vaert gjennomfør­t?

– Forslaget om utsettelse omtalte kun forprosjek­tet for Fjaere barneskole. Betyr dette at arbeidet med forprosjek­t for Holviga er i rute, og vil det bli lagt frem i møtet 1. april slik at det blir behandlet innen fristen?

– Vedtakene om forskrift for kretsgrens­er og forprosjek­t Voksenoppl­aeringen er altså flere måneder på etterskudd, når vil disse sakene bli lagt frem for behandling?

Adressa får mandag opplyst av rådmannen at Ostad vil få svar på sine spørsmål tirsdag.

 ?? ARKIVFOTO ?? SATSING: Bjørnar Birkedahl (Ap), Lene Langemyr (FrP), Knut Mørland (KrF) og Line Ostad (H) i oppvekst- og utdannings­utvalget har jobbet mye med tiltak i skolepakke 3, blant annet forprosjek­t for Fjaere barneskole. Nå er det imidlertid bestemt at forprosjek­tet skal utsettes, men uten at utvalget har behandlet saken.
ARKIVFOTO SATSING: Bjørnar Birkedahl (Ap), Lene Langemyr (FrP), Knut Mørland (KrF) og Line Ostad (H) i oppvekst- og utdannings­utvalget har jobbet mye med tiltak i skolepakke 3, blant annet forprosjek­t for Fjaere barneskole. Nå er det imidlertid bestemt at forprosjek­tet skal utsettes, men uten at utvalget har behandlet saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway