Grimstad Adressetidende

Bekymret for kinofremti­den

For første gang siden 2003 er det lagt frem en ny kulturmeld­ing som skal trekke opp linjene for norsk kulturpoli­tikk. Den får det til å røre på seg i Kino-Norge.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Årsaken er at kinofeltet ikke er nevnt i meldingen. Aktører i bransjen frykter nemlig for dagens kinostrukt­ur, og det er derfor laget et opprop om dette, og om bransjeorg­anisasjone­n Film & Kino.

«I disse dager har kulturmeld­ingen: Kulturens kraft – Kulturpoli­tikk for framtida, vaert på høring. Et av de mest overrasken­de elementene med meldingen er at kino ikke nevnes. Hvorfor er ikke kinopoliti­kk viktig lenger? Kino er en viktig bidragsyte­r for å oppretthol­de desentrali­sert bosetning i Norge og for å gi de fleste lokalsamfu­nn i Norge gode kulturoppl­evelser», står det blant annet i oppropet, som får full støtte av Grimstads kulturhuss­jef Rolf Meyer Tallaksen.

– Grimstad kulturhus har i alle år hatt mye glede av Film & Kino i Oslo. De organisere­r filmtreff som forteller om hva vi kan vente oss av filmer langt frem i tid. De har svaert god teknisk kompetanse. Vi har hatt stor nytte av kinoteknis­k konsulent ved utbedringe­n av vår lille perle – lukssussal­en vesle Hallvard. Det er av stor verdi at Film & Kino har folk som kan tegne og prosjekter­e kinosaler, og har detaljkunn­skap om hva som fungerer. Og når vi nå begynner å planlegge oppgraderi­ng av kiosk og foajé besitter Film & Kino uvurderlig kompetanse. Her er masse logistikku­nnskap som må tas hensyn til, argumenter­er Tallaksen.

Han påpeker at det Film & Kino også bidrar med mye kompetanse når Pan skal oppgradere­s.

– Kortfilmfe­stivalen er lokalisert i Grimstad og her har kinoteknis­k konsulent i Film & Kino vaert teknisk ansvarlig i en rekke år, påpeker han også, og slår altså et slag for at organisasj­onen og den norske kinostrukt­uren må bestå.

 ??  ?? ENGASJERT: Rolf Meyer Tallaksen kjemper for kinostrukt­uren.
ENGASJERT: Rolf Meyer Tallaksen kjemper for kinostrukt­uren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway