Grimstad Adressetidende

Tok bronse med skade

Kristine Moland Leiknes (16) ledet mangekamp-NM etter tre øvelser, men en skade gjorde det vrient å nå helt opp til slutt.

- Rune Helle

SANDNES: Sørild-jenta lykkes ikke i lengde, og etter et resultat godt bak pers ble hun til slutt nummer tre sammenlagt.

– En hofteskade hemmer meg. Jeg måtte bytte satsfot i lengdekonk­urransen for å spare meg, beklager Leiknes.

Med et resultat opp imot pers ville det blitt sølv. Suverene Lisa Wilker fra Tingvoll på Nordmøre var det lite å gjøre med. Den tyske statsborge­ren var en verdig vinner.

– Dette var mitt første mangekamp-UM, og selv om ikke alt gikk helt etter planen var dette en positiv opplevelse, sier Leiknes.

Hun vant høyde på 1,62. På 60 meter hekk ble hun nummer tre med 9,44.

– Hekk og høyde var mine klare sportslige høydepunkt­er denne helgen. Spesielt 60 meter hekk var bra, oppsummere­r Sørild-jenta.

Hun ble også nummer tre i kule (9,33), nummer fire i lengde (4,99, pers 5,27) og nummer fem på 600 meter (1.56,96).

Mye skadd

Leiknes hoppet hele 1,68 i høyde i 2016. Dette var klart best i Norge i sin aldersklas­se.

– I fjor var jeg skadet hele sesongen. Det ble noen stevner, men i høyde og lengde var jeg ikke på 2016-nivå, sier utøveren, som bare måtte beklage at den vonde hoften plaget henne også denne helgen.

– Uten skaden ville jeg nok vaert godt over fem meter i lengde også. 4,99 i øvelsen var den store sportslige nedturen, beklager hun.

Duell i UM

Helgen som kommer er det UM (NM for 15–19 år) i Ulsteinvik. I jenter 16 toppet Sørild-jentene Elisabeth Cakurs og Kristine listene. Cakurs har 1,63 i vinter, mens Leiknes, som var sjanseløs på 1,65 i helgen, følger en centimeter bak. De to er favoritter i høyde under UM på Sunnmøre.

– Jeg dropper nok lengde helgen som kommer, men jeg løper helt sikkert 60 meter hekk. Her gjorde jeg det bra her i Sandnes, avslutter Leiknes.

 ??  ?? LENGDE: Kristine Moland Leiknes måtte bytte satsfot i lengdekonk­urransen på grunn av en skadd hofte. Hun var et stykke bak persen i øvelsen, og
LENGDE: Kristine Moland Leiknes måtte bytte satsfot i lengdekonk­urransen på grunn av en skadd hofte. Hun var et stykke bak persen i øvelsen, og
 ??  ?? PALLEN: Kristine Moland Leiknes (til høyre) på pallen i Sandnes.
PALLEN: Kristine Moland Leiknes (til høyre) på pallen i Sandnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway