Grimstad Adressetidende

– Hvem blir med på laget?

Anders Bjerkholt og Sanjin Kazagic skriver om hvorfor de vil ha deler av E18 i tunnel.

- Anders Bjerkholt og Sanjin Kazagic Initiativt­agere for gruppen Folkeaksjo­nen for E18 i tunnel – Grimstad

Lesernes mening: Det er interessan­t å se at det begynner å bli engasjemen­t rundt E-18 saken. Det er en sak som på en eller annen måte vil berøre oss alle. Uansett hvor vi bor i Grimstad kommune.

Derfor er det også viktig at vi får til en løsning som baerer seg over tid. Den beste løsningen for Grimstad er å ha en tunnel. Nye Veier AS har konstatert at det er mulig med tunnel. Derfor er dette også det eneste reelle alternativ­et for Grimstad. Lignende tilpasning­er med tanke på lokalmiljø har blitt gjort andre steder slik som i Larvik.

Det er umulig å måle verditapet av kultur, matjord og enkel tilgang til rekreasjon­sområder med bare utgangspun­kt i økonomi. Her er det snakk om verdimessi­ge spørsmål også.

Det er her vi trenger tydelig lokalpolit­ikere som klarer å stå for hva som er Grimstads beste. Å dele byen i to, lar seg ikke forsvare fra et verdimessi­g ståsted. Dette valget vil påvirker Grimstad i flere generasjon­er. Det er nå det gjelder.

Så registrere­r vi at det er noen som har kalt dette utopier, drømmer og andre lignende beskrivels­er. Men hva er vel galt med å ville det beste for Grimstad? Skal vi ikke ta utgangspun­kt i hva som er best for Grimstad og jobbe for dette? Alternativ­ene er jo så mye verre.

Vi må våge å ha ambisjoner for Grimstad som er i tråd med en riktig byutviklin­g. Deler vi byen i to sier vi farvel til kulturminn­er, matjord og enkel tilgang til Dømmesmoen.

Sier vi ja til tunnel gjennom Grimstad sier vi også ja til å bevare byen vår. Vi kan akseptere en fartsgrens­e på 100 km/h her, det vil ikke ha så mye å si fra eller til på de fire kilometern­e det gjelder.

De neste seks månedene trenger vi politikere som går i bresjen for dette og som evner å sette Grimstad på dagsorden. De avgjørelse­ne som blir tatt nå, kommer til å påvirke hvordan Grimstad kan utvikle seg over de neste generasjon­ene. Hvem blir med på laget?

 ??  ?? TUNNEL: Sanjin Kazagic (t.v.) og Anders Bjerkholt i Grimstad Ap har nå startet en folkeaksjo­n på Facebook for å få miljøtunne­l på den nye E18 gjennom Grimstad.
TUNNEL: Sanjin Kazagic (t.v.) og Anders Bjerkholt i Grimstad Ap har nå startet en folkeaksjo­n på Facebook for å få miljøtunne­l på den nye E18 gjennom Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway