Grimstad Adressetidende

Mener rådmannens svar førte kommunesty­ret bak lyset

Ragnar Holvik skriver i dette innlegget at rådmannen for med løgn da varslersak­en ble behandlet i kommunesty­ret 4. februar.

- Ragnar Theis Holvik Varsler av helsekjøps­aken

Lesernes mening: Åtte

løgner på åtte minutter i kommunesty­ret

I kommunesty­ret 4.

februar, under varslersak­en (PS 19/1), fikk rådmannen en rekke spørsmål fra representa­ntene. Hun brukte åtte minutter på svarene.

Vi forventer alle

at rådmannens saksdokume­nt og svar til kommunesty­ret fra talerstole­n skal vaere korrekt, gi alle relevante fakta og opplyse saken forsvarlig. Her følger spørsmålen­e, svarene og noen kommentare­r:

1. Rådmannen hevdet

at Arbeidstil­synet hadde vurdert og konkludert at jeg ikke opplevde trakasseri­ng og utstøting i ny avdeling. Rådmannen førte her kommunesty­ret bak lyset! Arbeidstil­synet sier nemlig selv (15.02.19): «Arbeidstil­synet vil presisere at vi ikke har undersøkt/kartlagt arbeidsmil­jøet ved avdelingen, og da heller ikke vurdert hvorvidt Holvik har vaert utsatt for trakasseri­ng».

2. Rådmannen hevdet

at min advokat i brev av 05.09.17 spilte inn setterådma­nn «både til å behandle erstatning­skravet og sykemeldin­gsoppfølgn­ing og personalop­pfølging». Dette er feil. Det står ingenting i brevet om «sykemeldin­gsoppfølgi­ng eller personalop­pfølging». At setterådma­nnen skulle følge opp meg som sykemeldt var kommunens opplegg, og pålegg.

3. Rådmannen sa

«Det har vaert lagt til grunn en omforent forståelse av oppdraget for setterådma­nnen». Det er ikke sant. Kommunen engasjerte setterådma­nnen uten dialog med advokat Eriksen og meg. Setterådma­nnen har arbeidet uten mandat og habilitets­vurdering. Vi fikk aldri opplyst at setterådma­nnen skulle bruke rådmannens advokat som sin saksbehand­ler.

4. Arnt Gunnar

Tønnessen (V) viste til at «Holvik hevder at rådmannen sendte over fortrolig informasjo­n til setterådma­nnen, uten hans viten og at han aldri opphevet taushetspl­ikten. Stemmer det?». Rådmannens svar på dette spørsmålet var ukorrekt og irrelevant. Det taushetsbe­lagte referatet om helseoppfø­lging som ble publisert offentlig i vedlegg til PS 17/150.1 kan den dag i dag leses av alle!

5. Tønnessen (V)

refererte fra kommunens retningsli­njer for varsling om hvordan varsel skal saksbehand­les, og spurte: «Kan vi med hånden på hjertet si at dette er oppfylt i forhold til Holviks varsler? Hvis ikke har Holvik rett i at varslene ikke er forsvarlig saksbehand­let. Rådmannen unnlater å svare på spørsmålet, og sannheten er at det aldri har vaert gjennomfør­t en forsvarlig saksbehand­ling.

6. Representa­nten Tønnessen

(V) stilte spørsmålet: «Holvik hevder at risikovurd­ering er tatt opp 8 ganger av hans advokat. Stemmer det at det ikke er foretatt noen risikovurd­ering?». Rådmannen svarte ikke på spørsmålet og hoppet elegant over det faktum at rådmannen fra februar 2017 til dd har nektet risikovurd­ering og tiltak mot gjengjelde­lser tross en rekke krav om dette fra meg, min fagforenin­g FO og advokat Birthe Eriksen.

7. Venstres Tønnessen

stilte også spørsmålet: «Holvik har en rekke ganger påpekt rådmannens habilitet. Burde ikke rådmannen ha sørget for en ekstern habilitets­vurdering og overlatt til kommunesty­ret å bestemme rådmannens habilitet?». Rådmannen svarte kort at det var henne som ba om setterådma­nn i saken og «at noen ytterliger­e vurdering av habilitet var dermed ikke nødvendig og er ikke gjort i etterkant». Så lettvint tar rådmannen på habilitets­spørsmålet!

8. Rådmannen sto

i kommunesty­ret fast ved at min presentasj­on for kontrollut­valget ikke inneholder opplysning­er som ikke har blitt vurdert eller ga grunnlag for å anta at det tidligere er gjort feil i saken. Jeg kunne laget en svaert lang liste over eksempler på det motsatte, men nøyer meg med; You can bring a horse to the water, but you can’t make it drink.

En kan kalle

dette løgn, uredelighe­t, feil, desinforma­sjon, bortforkla­ringer eller fake news. Jeg kaller det åtte løgner på åtte minutter. Uansett, denne måten å svare kommunesty­ret på har ingenting i offentlig forvaltnin­g å gjøre! Det er dessuten ulovlige gjengjelde­lser som følge av varsling.

 ?? ARKIV ?? FEIL: Ragnar Holvik mener i dette leserinnle­gget at det ble fremført flere løgner og uriktig informasjo­n da varslersak­en skulle behandles i kommunesty­ret 4. februar. Bildet er fra kontrollut­valgets møte i fjor høst, og viser blant andre rådmann Tone Marie Nybø Solheim. Bak til høyre sitter Holvik.
ARKIV FEIL: Ragnar Holvik mener i dette leserinnle­gget at det ble fremført flere løgner og uriktig informasjo­n da varslersak­en skulle behandles i kommunesty­ret 4. februar. Bildet er fra kontrollut­valgets møte i fjor høst, og viser blant andre rådmann Tone Marie Nybø Solheim. Bak til høyre sitter Holvik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway