Grimstad Adressetidende

– Øvre sentrum gleder seg over Odden-planene

Anna Elise Svennevig mener Odden-planene vil gjøre byen mer attraktiv. Hun forteller om spennende planer for byen denne våren.

- HANDEL Camilla Hovstø camilla@gat.no

– Jeg har vaert bortreist og fikk dessverre ikke anledning til å vaere med på informasjo­nsmøte som Odden-utbygging på mandag. Men generelt er det ingen tvil om at dette er veldig bra og etterlengt­et, sier Anna Elise Svennevig, leder i Grimstad Min by (GMB).

– Hva tenker du om at det kan komme 10 til 15 nye butikker på Odden?

Trenger flere butikker

– Vi trenger flere butikker og mer bredde for å vaere attraktive nok til å holde på kunder og redusere handelslek­kasjen.

– Odden og øvre sentrum bør sees på som en helhet, og spennende nyetableri­nger på Odden vil sannsynlig­vis øke lysten til å etablere seg i øvre sentrum, så dette er veldig bra. Jeg tror det kan bli en skikkelig positiv drive som smitter over på mange andre også, og som gir oss tro på at det er verdt å satse i Grimstad, sier Svennevig.

– Hva må til for å binde Odden og byen sammen?

– Fysisk skulle vi jo ønske at Oddenutbyg­gingen strakte seg naermere biblioteke­t og tettest mulig opp til byparken for å gjøre områdene så sammenheng­ende som mulig og redusere gangavstan­den. Kanskje dette kan komme på et senere tidspunkt? I vinterseso­ngen er området mellom Odden og øvre sentrum utsatt for surt vaer og vind. Kanskje kunne det vaere en idé å lage gangareale­r med takoverbyg­g i deler av dette strekket. Ellers tror vi at den ferdige byparken og biblioteke­t i seg selv bidrar til å binde områdene sammen. Vi samarbeide­r med Odden om arrangemen­ter, kampanjer og aktivitete­r. Kanskje er det byparken som har inspirert oss, for vi er allerede i god gang med dialog med senterlede­lsen på Odden om dette, sier hun.

Vårrengjør­ing

GMB-lederen mener byen trenger en oppgraderi­ng.

– Vi planlegger også en skikkelig vårrengjør­ing av byen, sammen med kommunen og gårdeierfo­reningen i april.

Hun sier torvet har stått på ønskelista for mange lenge.

– Vi får uklare signaler fra kommunen om fremdrift, men håper dette kan komme på plass så snart som mulig. Enn så lenge vil det også i år vaere flere uteserveri­nger på torvet, så aktivitet og liv skal det bli.

Om ikke lenge er det igjen klart for «Spis for 100» hos alle GMB-medlemmer.

Vil presentere byens aktører

– Følg gjerne med på vår Facebook-side på ting som skjer. Der skal vi også fremover presentere spisestede­r og butikker på en litt ny måte, slik at folk blir litt mer kjent med det som finnes i byen av mangfold og tilbud.

Dobbelt så lang gågate

I år gjør de også noe helt nytt i Storgaten.

– Kommunesty­ret har gjennom torg- og gatebruksp­lanen vedtatt å stenge Storgaten for gjennomkjø­ring i sommer. I den forbindels­e er det bevilget penger til å oppgradere denne som en attraktiv sommergate. Vi får med andre ord naermest dobbelt så lang gågate i byen vår om sommeren. Vi gleder oss til dette, og samarbeide­r med kommunens driftsavde­ling om planleggin­g for sommerseso­ng for hele byen. Vi videreføre­r også søndagsåpe­nt hele juli, som har vist seg veldig attraktivt for både turister og fastboende.

 ??  ??
 ??  ?? POSITIV: Anna Elise Svennevig i Grimstad Min By er glad for utbygging for Odden, og ser ikke på det som en trussel for øvre sentrum.
POSITIV: Anna Elise Svennevig i Grimstad Min By er glad for utbygging for Odden, og ser ikke på det som en trussel for øvre sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway