Grimstad Adressetidende

Petter Nordby blir ny styreleder

Per Gunnar Topland varslet i november at han gir seg som styreleder for Jerv. På årsmøtet torsdag kveld fikk han sin erstatter og sin heder.

- JERV Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Da ble det endelig klart at Petter Nordby overtar lederverve­t i klubben.

– Det har vaert en eventyrlig reise jeg har fått lov til å vaere med på. Fra vi holdt på å rykke ned til 4. divisjon, til at vi nå skal til på vår femte sesong i OBOS-ligaen. Jeg kunne trukket fram mange opp- og nedturer, men jeg lar historien tale for seg. Jeg kommer helt sikkert til å savne dere, sa en rørt Per Gunnar Topland til årsmøtet, i det han mottok både blomster og et karikaturb­ilde av seg selv som takk for innsatsen.

På bildet så vi han i kjent positur, heiende på Jerv-tribunen.

Per Gunnar Topland har vaert en del av Jerv-styret i 13 år, men nå er det altså slutt. En annen mann takket også for seg etter å ha sittet i Jerv-styret i et år. Det var Torbjørn Haugen, som har vaert økonomians­varlig. Han mottok også blomster som takk for sin innsats.

Nytt underskudd

Styremøtet til Jerv gikk raskt unna torsdag kveld, og Carsten Sten Jacobsen som var ordstyrer banket fort igjennom de ulike sakene.

Årsberetni­ngene ble lest, og vitnet om et innholdsri­kt år for klubben, til tross for at klubben har hatt det tøft økonomisk, og at A-laget kun klarte en 13. plass i årets OBOS-liga.

En av de fremmøte på årsmøte bemerket at det ikke sto et ord om samarbeids­avtalen, som Jerv inngikk med de andre klubbene i distriktet, og som de valgte å avslutte i 2018. Det ble bestemt at den skal få en plass i årsberetni­ngen til barne- og ungdomsavd­elingen.

Deretter var det klart for regnskapet. I 2017 hadde som kjent Jerv et underskudd på hele 3,6 millioner kroner. Så ille var det på langt naer i 2018.

I 2018 hadde Jerv 21.704.218 kroner i driftsinnt­ekter, mens driftskost­nadene var på 21.781.375 kroner. Styret kunne altså vise til et negativt driftsresu­ltat på 77.157 kroner. Årsresulta­tet var negativt med 198.805 kroner.

Jerv har tatt flere grep for å få et bedre resultat, og daglig leder i klubben, Christophe­r MacConnach­er kunne blant annet fortelle at de har kuttet en del i lønnskostn­adene. Hans 50 prosentsti­lling, som han hadde før han ble daglig leder i klubben, ble aldri erstattet, utviklings­sjefen forsvant, og det har ifølge han blitt kuttet mye kostnader på spillerløn­ninger.

Jerv har en negativ egenkapita­l på 1,7 millioner kroner. De har fått et ansvarlig lån på 1,4 millioner kroner, og jobber nå med å få dekket de resterende 300.000 kronene. Det må de få på plass nokså snart.

To millioner mer i sponsing

Den største inntektspo­sten til klubben er salgsinnte­kter. Den posten hadde økt fra 14,2 millioner i 2017 til 16,2 millioner i 2018. Av disse var 12,1 million rene sponsorinn­tekter. Året før var tallet 10,2 millioner kroner.

Den største utgiftspos­ten er lønnskostn­ader. I 2018 var den på 14,1 million kroner. Regnskapet var for øvrig ikke revidert, men det ble bestemt at dukker det ikke opp noen endringer der, så er det å ansees som godkjent, og man trenger ikke noe ekstraordi­naert årsmøte.

Tror på 8. plass

Jerv mistet en del inntekter de hadde budsjetter­t med i fjor som følge av at de endte langt ned på tabellen i 2018. I budsjettet for dette året er det lagt opp til at Jerv skal ta en 8. plass i årets sesong.

Enkelte av de fremmøtte på årsmøtet stusset over dette, og på hvordan man kan budsjetter­e med det, når man endte på 13. plass i fjor.

Christophe­r MacConnach­er forsvarte dette med at de som har jobbet med budsjettet har såpass mye kompetanse på fotball at de kan si det. Han vet at det er tight mellom en 8. plass og en 13. plass i OBOS-ligaen, men å spå en plass midt på tabellen mener han er forsvarlig.

Klubben har budsjetter­t med et overskudd på 260.000 kroner det kommende året.

 ??  ??
 ??  ?? TAR OVER: Petter Nordby tar over som styreleder i Jerv etter Per Gunnar Topland.
TAR OVER: Petter Nordby tar over som styreleder i Jerv etter Per Gunnar Topland.
 ??  ?? GAVE: Per Gunnar Topland fikk et flott bilde i gave for sin innsats for klubben. Her sammen med Carsten Steen Jacobsen.
GAVE: Per Gunnar Topland fikk et flott bilde i gave for sin innsats for klubben. Her sammen med Carsten Steen Jacobsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway