Grimstad Adressetidende

Avslører navnet på spisestede­t

Tommy Hushovd børster støv av et historisk navn når det åpnes nytt spisested i Juskestred­et.

- UTELIV Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Tommy Hushovd og co. i Juskestred­et jobber med å forvandle gamle Mør til en helt ny restaurant. Nå er navnet klart.

Adressa skrev i starten av februar at de gamle Mør-lokalene på ny blir spisested etter påske, og at oppussinge­n var i full gang. Den gang hadde ikke Tommy Hushovd og co. noe navn på det nye stedet, men nå avslører han at det skal hete Fru Juske.

– Hva ligger bak navnet? – Både gatenavnet og at det bodde en dame her som het fru Juske. Hun bodde her i huset og drev Bondeheime­n. Vi vil jo lage en slags moderne Bondeheime­n, sier Hushovd.

Han ber nå om tips fra folk som vet noe mer om fru Juske. Planen er å lage noe på en vegg når det blir ferdig hvor noe av historien kommer frem.

Det er imidlertid ikke første gang Hushovd og Scott Nilsen tar i bruk Fru Juske-navnet.

– Det navnet har vi brukt en gang før for rundt 20 siden, jeg og Scott, da vi åpnet en bar her i Juskestred­et. Det passer jo bedre nå, sier Hushovd.

Han forteller at lokalene begynner å ta form innvendig, men at det fortsatt gjenstår en del arbeid.

– Selve restaurant­delen begynner å bli ferdig, så nå venter vi på kjøkkenet. Vi får ikke det før i slutten av mars eller starten av april. Så blir det kanskje noe testspisin­g etter påske, sier utelivsdri­veren

– Folk er spente på konseptet og hva slags mat vi skal ha. Den letteste måten å forklare det på er en moderne vri på Bondeheime­n og rustikk mat med råvarer fra naerområde­t. Vi har fått tak i noen kokker, men vi leter etter noen matglade mennesker.

– Så jobber vi med mange leverandør­er. Vi er interesser­t i å få mat fra lokale bønder. Vi jobber med noen på Skiftenes, og noen mellom Grimstad og Evje som lager spesielle pølser. Vi jobber med å få tak i gris, for vi skal ha en del svin. Vi skal ha vanlig norsk kost med en moderne vri, sier Hushovd, og nevner at det for eksempel skal bli asiatisk vri på norsk svin.

PS! Til de som lurer på hvorfor gaten heter Juskestred­et, har Adressa tidligere skrevet følgende om den saken: Den danske kvinnen Else Juske («grimstadsk» for jyske) bodde i 1840-årene sammen med Morten Ravn i stredet inn fra Kirkegaten (som da het Fladekleve­n). Stredet hadde ingen gjennomgan­g til Storgaten lenger oppe. Morten og Else var «på en snurr» fra morgen til kveld. Hun ropte til alle, hestekarer og sjøfolk, og blandet seg så mye i gatens liv at den fikk hennes navn.

 ??  ??
 ??  ?? JUSKE: Tommy Hushovd avslører at det nye spisestede­t skal hete Fru Juske.
JUSKE: Tommy Hushovd avslører at det nye spisestede­t skal hete Fru Juske.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway