Grimstad Adressetidende

Får de nok stemmer kommer Fevik skole på Supernytt

Nå er det gode muligheter for at Fevik skole kan komme på Supernytt på NRK. Men skal det skje må de ha stemmer, mange stemmer.

- FEVIK Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

7. trinn på Fevik skole håper at hele Grimstad stemmer på dem, slik at de kan bli TV-stjerner på Supernytt.

– Nå håper vi at alle i Grimstad, og alle som leser Grimstad Adressetid­ende stemmer på oss, vi vil på Supernytt, sier sekstetten Sondre Edland, Simen Birketvedt, Sara Leah Hindar, Sine Hellevang Larsen Snøløs, Thea Ihle Engelskjøn­n, og Henrikke Sandberg Hovdekleiv.

De går alle på 7. trinnet på Fevik skole, en skole som nå kjemper om å få bli med i et innslag på Supernytt.

Gøy program

Supernytt er et TV-program hvor målgruppen er barn i alderen 8–12 år.

Supernytt er et aktualitet­sprogram, og har som formål å forklare det som skjer i Norge og verden slik at barn forstår og klarer å sette ting i en sammenheng. Det er på mange måter nyheter for barn.

– Vi ser mye på det når vi spiser, det er veldig gøy, og har et veldig blandet innhold. Det er ikke kjedelig slik nyheter for voksne er, sier elevene Adressa treffer.

De fikk beskjeden om at de nå skal kjempe om TV-tid fredag morgen, og det var en glad gjeng som mottok budskapet fra sine laerere.

– Alle ble skikkelig glade, det er utrolig gøy at vi nå kanskje kommer først i avisa, og så på TV, sier en av dem.

Oppfordrer alle til å stemme

Hva Supernytt skal gjøre på skolen deres vet de ikke, men de er helt klare på hva de vil vise.

– Vi vil jo vise fram den fine skolen vår, og vise at vi har det veldig bra her, sier elevene.

Fevik skole er i konkurrans­e med to andre Sørland-skoler som også ønsker å komme på TV, det er Lyngdal og Søgne. Det er antall stemmer på NRKs app «Svar-o-meter» som avgjør hvem Supernytt-redaksjone­n vil besøke. Hvem som helst kan stemme ved hjelp av Svar-o-meter-appen.

– Alle i klassen skal stemme, og så skal vi få foreldre, besteforel­dre og andre kjente til å stemme. Vi må kanskje ut i skolegårde­n og få de andre her til å stemme også, sier elevene.

– Har dere tro på at dere skal klare dette her, og samle inn nok stemmer?

– Ja, det har vi. Vi er jo en nokså stor skole, sier elevene.

Avstemming mandag-tirsdag

Da Adressa var innom i matfriminu­ttet sto Supernytt på skjermen, og det er ingen tvil om at elevene har utbytte av programmet. Fredag var selvsagt kvinnedage­n et tema, og da programmet var ferdig pratet laerer Tone Malde med elevene om temaet, og om det de hadde sett og hørt. Det var virkelig en reflektert gjeng som svarte på det hun spurte dem om.

Selv synes laereren det er kjempegøy at Supernytt kanskje kommer til skolen.

– Det var utrolig gøy å se engasjemen­tet deres og gleden deres da jeg fortalte at Supernytt kanskje kommer hit. Det er et veldig bra program for elever i denne aldersgrup­pa. De laerer veldig mye av det, for programmet forklarer aktuelle temaer og nyheter på en veldig god måte til barna. Det er veldig populaert blant elevene, og flere av mine elever bruker å stemme på svarometer­et deres, sier Malde.

Avstemning­en starter mandag 11. mars klokken 17 og varer fram til tirsdag 12. mars klokken 17. Blir Fevik skole den heldige vinneren får de besøk av Supernytt-redaksjone­n førstkomme­nde fredag.

– Det blir veldig spennende, nå må vi bare oppfordre hele Grimstad til å stemme på oss, avslutter laereren.

Tidligere i år har Supernytt besøkt Hellen skole i Bergen og Brandbu skole på Hadeland.

 ??  ??
 ??  ?? BER OM STEMMER: Elevene på 7. trinn på Fevik ber om at alle stemmer på dem, slik at de, skolen og Grimstad kan komme på TV. F.v. Sine Hellevang Larsen Snøløs, Sara Leah Hindar, Thea Ihle Engelskjøn­n, Henrikke Sandberg Hovdekleiv, Simen Birketvedt og Sondre Edland.
BER OM STEMMER: Elevene på 7. trinn på Fevik ber om at alle stemmer på dem, slik at de, skolen og Grimstad kan komme på TV. F.v. Sine Hellevang Larsen Snøløs, Sara Leah Hindar, Thea Ihle Engelskjøn­n, Henrikke Sandberg Hovdekleiv, Simen Birketvedt og Sondre Edland.
 ??  ?? POPULAERT: Elevene synes det er veldig gøy å se på Supernytt. En morsom måte å laere aktuelle ting på.
POPULAERT: Elevene synes det er veldig gøy å se på Supernytt. En morsom måte å laere aktuelle ting på.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway