Grimstad Adressetidende

Nå blir det f lomlys

Det er over fire år siden Jerv fikk beskjed av NFF at de må få flombelysn­ing på Levermyr. Etter flere behandling­er både i kommunen og i fylket er saken nå endelig avgjort.

- LEVERMYR Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Det var på årsmøtet til Jerv torsdag kveld at tidligere styreleder i Jerv, Per Gunnar Topland, kunne fortelle de fremmøtte nyheten om at de nå får flomlys på Levermyr.

– Fylkesmann­en har avslått klagen, og oppretthol­der kommunens vedtak. Nå blir det flomlys, kunne han fortelle.

Lang saksgang

Det har vaert en langvarig saksgang for å få dette vedtaket.

Teknisk utvalg godkjente søknad om oppføring av fire stykk 40 meter høye lysmaster, en i hvert hjørne på Levermyr. Dette gjorde de i november 2017. Vedtaket ble påklaget av flere beboere i området.

Teknisk utvalg tok ikke klagene til følge i midten av februar 2018, og saken ble deretter sendt til Fylkesmann­en for endelig avgjørelse.

I vedtak av 15. mai 2018 fant Fylkesmann­en å måtte oppheve kommunens vedtak som følge av manglende vurdering av tiltaket. Han bemerket også at man måtte vurdere visuelle kvaliteter.

Teknisk utvalg fattet nytt vedtak om godkjennin­g i oktober 2018, et vedtak som ble påklaget av flere naboer. Teknisk utvalg tok ikke klagene til følge i møte 22. januar, og saken ble deretter sendt til Fylkesmann­en for endelig avgjørelse. Nå har han bestemt at mastene kan settes opp.

I brev til Grimstad kommune står det at vedtak i klagesak er endelig og kan ikke påklages til overordnet forvaltnin­gsorgan. Dermed blir det snart lysmaster på Levermyr.

Lettelse

Tidligere har det blitt kjent at lysmastene allerede er bestilt, og Tommy Egge, som er fagansvarl­ig prosjekt i Grimstad kommune forteller at det er en lettelse å få denne avgjørelse­n.

– Jeg syns helt aerlig at det er bra at saken har kommet dit den har nå, både for kommunens del men også for Jerv og NFFs del. Nå har jeg hevet meg rundt og prøver å få til et møte med Nettpartne­r som skal ta denne jobben, så får vi prøve å finne ut av når vi kan få det til.

– Når tror du mastene kan vaere på plass?

– Er det lang anleggsper­iode på det her så må man kanskje gjøre det i sommerperi­oden, jeg regner med at det blir for knapp tid nå fram til seriestart. Det er en del ting som må avklares først også, men når Nettpartne­r er klare så får vi de endelig på plass.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: RAMBØLL ?? MASTER: Nå blir det lysmaster på Levermyr. Klagen fra flere naboer ble ikke tatt til følge.
ILLUSTRASJ­ON: RAMBØLL MASTER: Nå blir det lysmaster på Levermyr. Klagen fra flere naboer ble ikke tatt til følge.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway