Grimstad Adressetidende

– Trist å lese ordførerka­ndidaten til Frp om E18

Initiativt­akerne til folkeaksjo­nen for E18 i tunnel, Anders Bjerkholt og Sanjin Kazagic, er skuffet over Lene Langemyr (Frp).

- DEBATT Anders Bjerkholt og Sanjin Kazagic Initiativt­akere for gruppen Folkeaksjo­nen for E18 i tunnel – Grimstad

➤ Lesernes mening: Det er trist å lese at ordførerka­ndidaten til Frp, Lene Langemyr, ikke ønsker om å bidra til en mest mulig skånsom utbygging av ny E-18 gjennom Grimstad, men i stedet plasserer seg og partiet blant dem som mener Nye Veier skal kunne gjøre som de selv vil.

Dette er et verdivalg for hvordan vi vil overlate Grimstad til generasjon­ene som kommer etter oss. Det er dermed også trist å se at hun mener at Stortinget etter opprettels­en av Nye Veier AS har gitt fra seg all makt i disse prosessene og at det ikke er mu- lig å påvirke, – verken via stortingsp­olitikere eller Frps egen samferdsel­sminister.

Vi vet selvfølgel­ig at Nye Veier AS ble lansert av Frp- og Høyreregje­ringen for få år siden. Det er til en viss grad mulig å forstå at disse partiene vil vaere lojale overfor Nye Veier. Men vi kunne ønske at hun som lokalpolit­iker i Grimstad ville prioritert å bidra til at ny E18 ikke raserer ikke-fornybar matjord, naturog bomiljø for de mange berørte i kommunen vår.

Det er bra at andre ordførerka­ndidater er tydelige, men i en påvirkning­sprosess er det en styrke om man kan stå samlet. En tverrpolit­isk dugnad til Grimstads beste ville vaert det ønskelige. Det er synd at ordførerka­ndidaten til Frp ikke er interesser­t i å stå sammen om et slikt felles mål.

Vi skal ikke gå tilbake mer enn to år til da Nye Veier ville kutte veibelysni­ng på E18 mellom Tvedestran­d og Arendal. Den gang gikk årsmøtet til AustAgder Frp så langt som å be sin partifelle og samferdsel­sminister gripe inn og instruere Nye Veier om at det skulle monteres veilys på strekninge­n. Det ble lys.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway