Grimstad Adressetidende

Etter 80 år er det slutt

Etter å ha drevet rørleggerb­utikk i 80 år, har Comfortbut­ikken Dramsvika VVS nå måttet legge ned. De har begjaert oppbud.

- SAMFUNN Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

«Beklager! Dramsvika VVS har begjaert oppbud og har dessverre stengt.»

Dette er den enkle, men likevel så alvorlige, lappen som møter dem som i disse dager prøver å komme i kontakt med eller å handle fra den svaert så historiske butikken i Grimstad. For etter 80 år ble det kroken på døra for butikken.

Ifølge Agderposte­n, som først skrev om saken fredag, ble firmaet startet av Åsmund Bie Eriksen og Erling Syvertsen den 20. mars 1939. Dette gjorde at de nå dermed var Grimstads eldste rørleggerf­irma. Den gang lå forretning­en ved Biodden, men har etter det også holdt til i Reddal, før den til slutt endte på Bergemoen, der den er i dag.

Tellef Moen overtok firmaet på 1970-tallet med sine to sønner. Det er den ene av disse, Per Cato Moen, som har drevet butikken de siste årene.

Nå er det imidlertid over. Ifølge proff.no ble det opprettet konkursbo i bedriften på mandag denne uka, 4. mars, og advokat Ole Magnus Heimvik fra advokatfir­maet Hald & Co er oppnevnt som bobestyrer. Adressa prøvde å få kontakt med ham fredag, men lyktes ikke. Til Agderposte­n sier han at han ikke har oversikt over boet ennå, og at fristen for å melde inn krav er i slutten av denne måneden.

Det skal også ha vaert bedriftsei­eren og styreleder­en selv, Per Cato Moen, som begjaerte oppbud.

Ingen kommentare­r

Agderposte­n klarte ikke å få noen kommentar fra Moen fredag, og Adressa klarte heller ikke, tross gjentatte forsøk både torsdag og fredag, og komme i kontakt med Moen.

Telefonen til butikken er også stengt ned, slik at dette nummeret heller ikke fungerer lenger.

Ifølge proff.no hadde butikken fem ansatte da den måtte legge ned.

De siste regnskapst­allene for bedriften som er offentligg­jort på proff.no, er fra 2017, og viser at bedriften da hadde driftsinnt­ekter på 4,9 millioner kroner, men fikk bare vesle 22.000 kroner i resultat samme år. De samme tallene viser også at firmaet hadde 3,4 millioner kroner i gjeld i 2017.

Tallene for 2018 er så langt ikke offentligg­jort.

Ifølge Agderposte­n har Dramsvika VVS vaert en del av Comfort-kjeden siden 1982, og har i dag en butikk på 450 kvadratmet­er pluss lager på Bergemoen. ➤

 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? STOPP: Etter å ha drevet i 80 år, er det nå slutt for Grimstads eldste rørleggerf­irma Dramsvika VVS.
FOTO: ANNA TORP KVASJORD STOPP: Etter å ha drevet i 80 år, er det nå slutt for Grimstads eldste rørleggerf­irma Dramsvika VVS.
 ??  ?? STENGT: Dette er lappen som møter kundene på vei inn i butikken.
STENGT: Dette er lappen som møter kundene på vei inn i butikken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway