Grimstad Adressetidende

Gatelys på dagen, men på kvelden var det mørkt

I over en måned har beboerne i Trolldalen på Fevik hatt gatelys på dagtid, mens det har vaert mørkt på kvelds- og nattetid. Nå har kommunen fikset lyset, men Trygve Olsen er skremt over hvor lang tid dette har tatt.

- FEVIK Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

20. februar tok han kontakt med Grimstad kommune for å høre hvorfor de ikke fikset lyset i Trolldalen, som kun fungerte på dagtid. Da hadde det vaert slik i en måned.

– Jeg sendte en melding til SiFra på nettsiden til Grimstad kommune, hvor man kan si ifra om små og store problemer som innbyggern­e opplever. Jeg regnet med de ville kontakte meg, men jeg hørte ingenting, forteller Trygve Olsen.

To dager senere ringte han kommunen om problemet med lyset, som da fortalte han at de visste om problemati­kken med lysene, men at de ikke visste hva som var årsaken.

Ute til lunsj

Etter noen dager ble lyset fikset, men det gikk bare noen få dager igjen før lyset var på på dagtid, og det var like mørkt som tidligere på kvelds- og nattetid.

– Jeg kontaktet derfor kommunen igjen i forrige uke, og fikk da beskjed om at han jeg måtte prate med var og spiste lunsj, men at han skulle ringe meg opp igjen. Det må ha vaert en voldsomt lang lunsj, for han har enda ikke ringt meg, sier Olsen.

Han har brukt kommunens «SiFra»-side, men det skjer ingen verdens ting.

– For meg gjør det ikke så mye at det er litt mørkt, men det er klart at for foreldre som har barn som sykler på veiene her og slik på kveldstid, så er det jo godt å ha belysning, sier han.

– Hvor stort område er det snakk om?

– Nå har ikke jeg vaert ute og sett hvor langt det er, men når jeg ser ut av vinduet så er det mørkt så langt jeg kan se i alle fall, og jeg vet at dette også forekommer på Tykkåsen på andre siden av Fevik, sier han.

Skremmende

Trygve Olsen syns det er skremmende at kommunen ikke får gjort noe med dette, nå har det faktisk gått ganske lang tid siden han tok kontakt med dem første gang.

– Det er greit nok at dette ikke er noe livsviktig, men når det går så lang tid og de ikke får gjort noe med problemet, så blir jeg litt bekymret for hvor lang tid de bruker når noe virkelig alvorlig skjer, sier han.

Lyset har denne uka fungert som det skal. Det er mørkt på dagtid og fungerer på kvelds- og nattetid. Olsen føler seg likevel ikke trygg på at det er kommet for å bli.

Adressa lyktes ikke med å få kontakt med noen av de ansvarlige i Grimstad kommune torsdag.

Store utfordring­er

Lars Marius Ytterstad er avdelingsi­ngeniør for samferdsel i Grimstad kommune, og forteller at de har hatt store utfordring­er med lyset flere steder på Fevik.

– Det har vaert noen kortslutni­nger over noen overlednin­ger der ute. Det er et gammelt anlegg som står ute i vaer og vind, og som merker tidens tann. Reparasjon­er blir utført fortløpend­e, men hver gang vi har reparert det, så har det dukket opp flere feil. Derfor har det blitt vanskelig å bli ferdig, sier han.

Ifølge Ytterstad så har de ikke noen planer om noen store utskiftnin­ger i Trolldalen, men de gjør så godt de kan med å holde det i orden slik det er. Får de meldinger på siden SiFra, så prøver de å rette det så fort som mulig.

– I kontrakten vi har med vår entreprenø­r, så reguleres det hvor ofte vi skal gjøre noe med problemer som meldes inn. Er hele strekninge­r i mørke som her, så skal vi ta det innen et døgn, men er det enkeltpaer­er og slik så tar vi en oppsamling­srunde på det. Det er dyrt å sende folk ut for å skifte en lyspaere, så derfor har vi det slik. Men er det farlige veikryss eller hele strekninge­r i mørke skal vi ta det raskere. Vi prøver å rette opp feil så fort vi kan, sier han, og nevner at de også har utfordring­er på Hauslandsv­eien, Tykkåsen og i Lauvåsen. ➤

 ??  ?? IRRITEREND­E: Trygve Olsen er frustrert over at det tar så lang tid i kommunen når noe ikke fungerer som det skal.
IRRITEREND­E: Trygve Olsen er frustrert over at det tar så lang tid i kommunen når noe ikke fungerer som det skal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway