Grimstad Adressetidende

– Kommer ikke til å heie som PG

Petter Nordby ser fram til å overta som styreleder i Jerv, men han kommer ikke til å gå i fotsporene til Per Gunnar Topland når det kommer til heiingen fra tribunen.

- JERV Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

For dem som har vaert på Levermyr og sett Jerv-kamper de siste årene, så har det naermest vaert et fast innslag at Per Gunnar Topland stiller seg opp og naermest dirigerer publikum til å heie på Jerv på tampen av de tette og veldig spennende kampene. Det kommer nok ikke den nye styreleder­en til å gjøre.

– Antakelig så kommer jeg nok ikke til å ta over den heiingen hans nei. I noen situasjone­r kan det nok hende at jeg tar av litt jeg også, det har vel skjedd, men kanskje i litt mindre grad en Per Gunnar, ler Petter Nordby.

Var leder på 90-tallet

Han ble klappet inn som ny leder for Jerv på årets årsmøte, et verv han har vaert tiltenkt i lang tid. I fjor fikk klubben han inn som nestleder, og nå tar han altså steget opp og blir styreleder.

– Jeg ble valgt til nestleder i fjor, og har hatt ett års laeretid, for å gjøre meg klar til å overta som leder. Jeg gleder meg, og håper det skal bli en fin sesong, ikke bare for A-laget, men for all øvrig aktivitet i klubben også, sa han blant annet til årsmøtet etter at han var valgt.

Styreleder­en kommer fra Sarpsborg, men har bodd i Grimstad siden midten av 80-tallet.

– Da vi kom flyttende hit på 80-tallet begynte etter hvert døtrene mine å spille for Jerv, da var det jo en jenteklubb også. Jeg var oppmann for ulike lag, og satt også i styret. En gang på 90-tallet var jeg faktisk styreleder også ett år, så dette er vel et slags comeback, sier han.

Sørlandsla­g

Det har vaert tøffe tider økonomisk for Jerv de siste årene. Den nye styreleder­en innrømmer at de også i 2019 vil måtte jobbe mye med økonomibit­en i klubben.

– Vi ligger i rød sone hos NFF, så der må vi jo jobbe med å tilfredsst­ille kravene så vi kommer oss ut av det Så er det viktig at det ikke setter en stopper for å utvikle klubben på andre måter, for det skjer så mye positivt i klubben vår også, sier han.

Den nye styreleder­en er ellers opptatt av at Jerv skal vaere et lag for sørlending­er.

– Jeg er opptatt av at vi skal få opp egne talenter, men det er selvsagt ikke nok å ha Grimstad-gutter her. Jerv skal vaere et Sørlandsla­g, sier han.

Kvinner i styret

Nå gleder den nye styreleder­en seg til å komme i gang med jobbingen, og han var raskt frempå da årsmøtet var ferdig, for å samle styret sitt for å bestemme dato for deres aller første styremøte.

Det nye styret til Jerv vil i 2019 bestå av leder Petter Nordby, Nestleder Carsten Jacobsen, økonomians­varlig Kine Wangerud, Ted Lunden Håkedal (Barne- og ungdomsgru­ppa) Eirik Berntsen (seniorgrup­pa). Styremedle­mmer ellers blir Bjørg Eide, Torleif Kleppe og Lars Erik Syse.

Ifølge flere som var på årsmøtet er dette første gang i historien at det sitter to kvinner i styret til Jerv. Dette var for øvrig de eneste to kvinnene som var på årets årsmøte. ➤

 ??  ?? NYTT STYRE: Aldri før har det vaert to kvinner i Jerv-styret, men det blir det i 2019. Bak. f.v. Ted Lunden Håkedal, Carsten Sten Jacobsen, Lars Erik Syse. Foran f.v. Kine Wangerud, Petter Nordby og Bjørg Eide. Ikke til stede Torleif Kleppe og Eirik Berntsen.
NYTT STYRE: Aldri før har det vaert to kvinner i Jerv-styret, men det blir det i 2019. Bak. f.v. Ted Lunden Håkedal, Carsten Sten Jacobsen, Lars Erik Syse. Foran f.v. Kine Wangerud, Petter Nordby og Bjørg Eide. Ikke til stede Torleif Kleppe og Eirik Berntsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway